2024. április 20., szombat

Csalók járják Nagybecskereket

A Városi Vízművek dolgozóiként mutatkoznak be

A napokban többen is jelentkeztek a nagybecskereki Városi Vízműveknél, afelől érdeklődve, hogy milyen ellenőrzést végeznek a közvállalat dolgozói és miért kell ezért a szolgáltatásért fizetni. Az embereket elsősorban az érdekli, hogy kötelesek-e beengedni a vállalat dolgozóit. Csakhamar kiderült, hogy valójában csalókról van szó, nem a házak belső vezetékeinek az állítólagos ellenőrzéséről.

A vízművek dolgozói csak a vízóráig illetékesek (Fotó: Kecskés István)

A vízművek dolgozói csak a vízóráig illetékesek (Fotó: Kecskés István)

A legtöbben a muzslyai Kolónia lakói közül jelentkeztek, mivel a jelek szerint ott volt a legtöbb ilyen eset. Az állítólagos dolgozók a délutáni órákban jelentek meg és azzal az ürüggyel kéredzkedtek be, hogy a belső vezetékeket kell ellenőrizniük. Ezért a „szolgáltatásért” az emberektől pénzt vettek el, de volt rá eset, hogy ez alkalommal holmik is eltűntek a házakból.
A Városi Vízművek illetékesei közölték, hogy nincs folyamatban semmilyen ellenőrzés a részükről és nyilvánvalóan csalókról van szó. Siniša Gajin, a közvállalat szóvivője pedig felszólította a polgárokat, hogy abban az esetben, ha megismétlődnek az ilyen esetek, erről értesítsék a rendőrséget. Elmondása szerint a vízművek csak az utcai vízvezeték-hálózat karbantartásával és a vízóráig vezető csövek karbantartásával vannak megbízva. A belső vezetékekről a háztulajdonosok viselnek gondot, és ezt a munkát még szolgáltatásként sem vállalják a vízművek dolgozói. Belső ellenőrzést csak a háztulajdonosok hívására végeznek, és akkor is hivatalos szolgálati járművel érkeznek és a közvállalat egyenruháiban.