2024. május 14., kedd
LABDARÚGÁS

Oromi focikörkép

Az elmúlt héten a Tisza Menti Ligában szereplő Šampion csapatánál is megkezdődött a felkészülés a tavaszi idényre. Az oromi együttes meglepően jól kezdte a 2016/2017-es szezont, a zöld mezesek megnyerték első négy bajnokijukat, és még a hetedik játéknapot követően is a második helyen álltak a táblázaton. Az őszi idény hajrájában azonban visszaesett az oromi gárda teljesítménye, így végül meg kellett elégedniük a hatodik hellyel. A Šampion csapata az ősszel 24 gólt szerzett, ebből a rutinos Faragó Attila négy találatot vállalt, Dejan Milunović, Harmat Norbert és Slobodan Stojičić pedig három-három alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

A téli szünetben senki sem távozott a 2002-ben alapított klubtól, érkezett viszont három új játékos a csapathoz: Toldi Attila másfél év után tért vissza Oromra, a tapasztalt kapus mellett ugyancsak a Csantavér együttesétől érkezett a védelem tengelyében szereplő László Arnold, és ezentúl a Šampion csapatát erősíti a gólerős csókai támadó, Nagy Borsos Csongor is.

Az oromiak két felkészülési mérkőzésen már túl is vannak, Krajnovićék mindkét alkalommal Horgoson, a Tisza Menti Liga őszi bajnokának otthonában léptek pályára (0:2, 0:2). A tervek szerint az oromi gárda március 5-én Adán játszik barátságos mérkőzést, a tavaszi nyitóforduló előtti főpróbán pedig a Horgos 1911 együttesét fogadják.

Oromon egyébként az ifjabb korosztály is igencsak aktív, a tóthfalui Nyers István Akadémia edzői hetente 2-3 alkalommal tartanak edzést az ifjú focistáknak, akik közül többen is tagjai a Nyers István Akadémia U13-as csapatának (Nagy Márk, Rúzsa Kristóf, Joó Márk, Milošević Teodor, Balázs Ákos). Az oromi tréningeket lányok is látogatják, akik, ha minden a tervek szerint alakul, ősztől már a magyarkanizsai női labdarúgóklub utánpótláscsapatában rúgják majd a bőrt. A Lackó testvérek, Réka és Rebeka, Bicskei Boglárka és Borsos Ramóna már most heti rendszerességgel látogatják a Metalmania edzéseit is.