2024. április 25., csütörtök

Hajnalig ropták a csárdást

Szórakoztató műsor, vidám bálozók: ilyen volt a szombati újvidéki Csárdásbál

Kitűnő volt a hangulat szombaton este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, melynek nagytermében szervezte meg a Vajdasági Magyar Szövetség városi szervezete immár 16. alkalommal a Csárdásbált. A vendégeket – mintegy 150-en voltak – Kiss Gyula, a párt városi szervezetének alelnöke köszöntötte a rendezvény elején. Az efféle történéseknek közösségmegtartó erejük van, a hagyományossá vált mulatság így rendkívül jelentős eseménynek számít az újvidéki magyarság szempontjából.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

Az idén az est hangulata a szervezők várakozását is felülmúlta: hajnali 3 óráig tartott a megszakadni nem akaró tánc, a jelenlevők még akkor sem szívesen hallották a „jó éjszakát” búcsúszavakat.

A vendégeket a temerini A. N. T. zenekar szórakoztatta, vendégművészként fellépett Teremi Trixi, a Budapesti Operettszínház, és Pál Attila, a kecskeméti Katona József Színház színésze, akik egy negyvenperces alkalmi műsorral szórakoztatták az egybegyűlteket.

A táncteret egész este megtöltötték a fáradhatatlan csárdásozók, szünetet csak akkor lehetett tartani, amikor – szintén a hagyományokhoz igazodva – megérkezett a többemeletes torta. Jó alkalom lehetett ez arra is, hogy a „ledolgozott” kalóriákból legalább valamennyit pótolni tudjon a vidám vendégsereg.