2024. április 26., péntek

Kilenc éve égett le a Lounge kávézó

A tragédia kilencedik évfordulója alkalmából tegnap Zdravko Jelušić képviselő-testületi elnök megkoszorúzta a Zmaj utcában, a néhai kávézóhoz vezető átjáró előtt lévő emléktáblát. Ezúttal is ott voltak a nyolc fiatal áldozat hozzátartozói, barátai.

A képviselő-testületi elnök emlékeztetett arra, hogy az évforduló megrázó a hozzátartozók számára, ugyanakkor mindannyiunk számára figyelmeztetésként hat. – Mindenekelőtt a döntéshozóknak figyelmeztetés, azoknak, akik olyasmiről döntenek, ami polgáraink épségét veszélybe sodorhatja. Azoknak, akik egyetlen aláírásukkal kockáztathatják gyermekeink biztonságát, ilyesminek nem szabad megtörténnie – hangoztatta Jelušić.
2008. február 17-én hajnalban nem előre megfontolt szándékkal egy fiatalember felgyújtotta a Lounge kávézót, a benn lévők többsége, Mirjana és Miloš Pekić testvérpár, Milena Kolundžić, Branka Saković, Boris Bjekić, Dušica Kulaš, Marija Gavrančić és Vladan Dragović bennégtek. A kávézóban nem tartották tiszteletben a tűzbiztonsági előírásokat, mégis fogadhatta a vendégeket.