2024. április 24., szerda
SPARTACUS

Bemutatták az új játékosokat

A Spartacus Ždrepčeva krv labdarúgói a kéthetes ohridi edzőtábort követően itthon folytatják a felkészülést a bajnokság hétvégi tavaszi rajtjára. A játékoskeret az őszihez képest jelentős változásokon esett át, az újonnan érkezőket a napokban mutatták be a sajtó képviselőinek. A Kék Galambok leszerződtették a szlovén Aljaž Kreflt (22 éves), a belga–macedón Emil Abazit (19), Vladimir Jovovićot (22), Nemanja Nikolićot (24), Milan Purovićot (31) és két kapust, Bojan Jovićot (34), illetve Miloš Ostojićot (20).

A balhátvéd Krefl a ljubljanai Olimpiától érkezik kölcsönbe a Spartacusba az idény végéig, az összekötő, Jovović szintén kölcsönbe érkezik, ő a Crvena zvezda mezét cserélte le a Spartacus dresszére.

Góllal mutatkoztam be az első felkészülési mérkőzésen a Spartacusban, de sajnos később megsérültem, és az edzőtábor többi részét gyógykezelésekkel töltöttem. Úgy érzem, hogy teljesen rendbe jöttem, így újra bekapcsolódtam a munkábamondta Jovović.

A belga és macedón állampolgársággal is rendelkező Abazi végigjárta a brüsszeli Anderlecht labdarúgóiskoláját, az elmúlt idényt a zágrábi Dinamóban töltötte. A szegedi SZEOL ellen azonnal góllal mutatkozott be, és már akkor biztossá vált, hogy a Spartacus leigazolja a támadót. Ez meg is történt, a gólerős játékos három évre írt alá a szabadkai együtteshez. Új játékos a kazahsztáni Aktobe csapatából érkező Nikolić is, aki pályafutása során először igazolt szerbiai klubba.

Rosztovban a Crvena zvezda jelenlegi vezetőedzőjével, Miodrag Božovićtyal dolgoztam együtt, majd Kazahsztánba igazoltam, ahol súlyos sérülést szenvedtem. Célunk a legjobb nyolc közé kerülés, de ha alkalom kínálkozik a még jobb helyezés elérésére, akkor igyekszünk azt kihasználnimondta Nikolić.

A Spartacust erősíti a rutinos Purović is, aki néhány évvel ezelőtt a Crvena zvezda csapatában ontotta a gólokat.

Az elmúlt két évet Malajziában töltöttem, majd féléves szünet után kerültem Szabadkára. A Spartacus nagy múlttal, gazdag hagyományokkal rendelkező klub, ahol megtiszteltetés játszani. Bízom benne, hogy a munka meghozza gyümölcsét, és bekerülünk a rájátszásba. Egy kis szerencsével ott is meghatározó szerepet játszhatunkmondta Purović.

Az átigazolási időszakban a csapat kapus nélkül maradt, mivel a korábban távozó Janošević mellett a közelmúltban Mirković és Kesić is elhagyta az együttest. A vezetőségnek gyorsan reagálnia kellett, és leigazolta Jovićot a Zemun csapatából, valamint Ostojićot a Voždovac együtteséből.

A tavaszi idény a hétvégén veszi kezdetét, a Spartacus a vajdasági rangadón az újvidéki Vojvodinát fogadja. A találkozót vasárnap 14 órától rendezik a városi stadionban.