2024. április 19., péntek

Azokért, akik küzdenek...

...és azokért, akik már nincsenek velünk... A gyermekrák elleni küzdelem világnapja alkalmából a NURDOR (A rákban megbetegedett gyermekek szüleinek nemzeti egyesülete) humanitárius rendezvényt tartott Újvidék központjában, a Szabadság téren.

Az Én is küzdök elnevezésű rendezvénysorozat tavaly vette kezdetét, az a célja, hogy minél többen megismerkedjenek a gyermekek körében is gyakori betegség ellen folytatott harccal, valamint, hogy hozzájáruljon a niši kórház új, hematológiai osztályának megépítéséhez.

A Szabadság téren megszervezett eseményen jelen volt Ivan Siler, Újvidék polgármester-helyettese is.

– Az egészséget nem lehet ugyan pénzzel megfizetni, a súlyos betegségek gyógyítása azonban nagyon sok pénzbe kerül. Ma azért vagyunk itt, hogy mindenki – lehetőségeihez mérten – járuljon hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához, és hogy közös erővel minél jobb körülményeket biztosítsunk számukra a gyógyuláshoz. Azért gyűltünk össze, hogy a beteg gyerekeknek minél nagyobb támogatást nyújtsunk, bátorítsuk őket, és éreztessük velük azt, hogy mellettük állunk – nincsenek egyedül. Felhívással fordulok mindazokhoz, akiknek módjában áll segíteni, és a tehetősebb vállalatokhoz is, hogy ezt minél előbb tegyék meg, csakis így bizonyíthatják a társadalom iránti felelősségüket, és támogatásukkal sok gyermekéletet megmenthetnek – üzente a polgármester-helyettes.

A rendezvény keretében a NURDOR standjainál adománygyűjtés céljából dobozokat helyeztek ki, valamint szórólapokat osztottak ki, amelyek a betegség korai felismerésének és a támogatás fontosságára mutattak rá. Pontosan 13 órakor kék színű lufikat engedtek szélnek a Szabadság téren, a léggömbök a betegségben szenvedő gyermekek támogatását, illetve az elhunyt csöppségekre való emlékezést szimbolizálta.

A rendezvénysorozatot a köztársasági egészségügyi minisztérium támogatja.