2024. április 16., kedd
KÉZILABDA

Veszprémi siker a Kiel otthonában

Veszprémi siker a Kiel otthonában

A férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában a Veszprém 27:25-re nyert a Kiel otthonában. A magyar csapat számára rosszul indult a találkozó, a hazaiak már a meccs elején elhúztak (5:1), Momir Ilić vezérletével azonban hamarosan egyenlítettek a vendégek (7:7), majd Nagy László góljainak köszönhetően a 21. percben átvették a vezetést (10:11). A második felvonást három találattal kezdte a vendégcsapat (15:18), de ezúttal a németeknek sikerült egyenlíteniük (20:20). A Veszprém magához ragadta a kezdeményezést, fokozta a tempót, és ismét előnyhöz jutott. A hajrában három támadást is eredménytelenül fejezett be a vendégcsapat, de a védekezése jól működött, a végjátékban is taktikusan, higgadtan kézilabdáztak, s végül két góllal győztek.

Iváncsik elhagyja a Veszprémet

Iváncsik Gergő 17 év után idén nyáron várhatóan elhagyja a Veszprémet. A 35 éves, győri születésű Iváncsik 15 bajnokságot, 13 magyar kupát nyert a Veszprémmel, ezenkívül KEK-győztesnek, kétszeres SEHA-liga-győztesnek és háromszoros Bajnokok Ligája-döntősnek mondhatja magát. A válogatottságot múlt kedden mondta le.

A Handball-Planet.com szakportál értesülései szerint a nyáron érkező svéd vezetőedző, Ljubomir Vranješ javaslatára Iváncsik helyére a 24 éves macedón balszélső, Dejan Manaszkov érkezik a német bajnok Rhein-Neckar Löwen együttesétől. A portál korábban arról adott hírt, hogy két világbajnok francia kézilabdázó, William Accambray és Kentin Mahe, valamint a norvég Kent Robin Tønnesen is Veszprémben folytatja.