2024. március 28., csütörtök
TENISZ

Szerbia Ausztráliát fogadja

Szerbia válogatottja Ausztráliával játszik a Fed-kupa II. Világcsoportjának feltöltéséért. A mérkőzést április 22-én és 23-án rendezik meg, és Szerbia a vendéglátó. A további párok: Tajvan–Olaszország, Románia–Nagy-Britannia és Kanada–Kazahsztán. A Világcsoport I. selejtezőjének párjai: Franciaország–Spanyolország, Oroszország–Belgium, Németország–Ukrajna és Szlovákia–Hollandia.

Jelena Janković 18 órán belül játszott két meccset a dohai tornán. A bolgár Cvetana Pironkovát csak hosszú és nehéz meccsen győzte le, a tábla 1. fordulójában pedig az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova volt az ellenfele. Az orosz könnyen nyerte az első játszmát, azután azonban eső miatt meg kellett szakítani a meccset.

Érdekes eset történt Rotterdamban, ahol a selejtező utolsó fordulójában a szlovén születésű brit Aljaž Bedene legyőzte az üzbég Gyenisz Isztomint. Az üzbég azután szerencsés veszteskét mégis táblára jutott, az 1. fordulóban újra Bedenével játszott, és vissza is vágott az előző napi vereségért.

Dušan Lajović Buenos Airesben nem jutott táblára, hisz az egyenrangú meccs hajrájában megsérült, és a döntő játszmában csak statisztálva a pályán sima vereséget szenvedett az olasz Alessandro Giannessitől.

Filip Krajinović túljutott a cherbourg-i selejtezőn, és a táblán nehéz ellenfelet kapott a francia veterán Julien Benneteau személyében. Ugyanott Miljan Zekić az 1. fordulóban a spanyol Adrian Menendeztől kapott ki.

Miomir Kecmanović sikerrel vette az orlandói négylépcsős selejtezőt, ám az 1. fordulóban nem lesz könnyű dolga a két éve már a 300 legjobbat is megjárt bolíviai Hugo Delliennel, akivel januárban egymást követő heteken nyertek floridai futurest.

A hétvégén a Fed-kupa-válogatottban is bemutatkozott Dejana Radanović újra Antalyában játszik, győzelemmel rajtolt az ITF-tornán, és egyre közelebb jár a legjobb 400-hoz.

Eredmények:

DOHA. – A női torna selejtezőjének döntőjében: Janković–Pironkova 6:1, 6:7, 6:4, az 1. forduló: Pavljucsenkova–Janković 6:1 – félbeszakadt, Stosur–Szevasztova 7:5, 6:4.

ROTTERDAM. – A férfitorna 1. fordulójában: Herbert–F. López 7:6, 7:6, Berdych–Copil 7:6, 6:4, Isztomin–Bedene 6:3, 7:6, Haase–F. Mayer 7:5, 7:6, Kohlschreiber–Pouille 7:5, 6:2, Simon–Mahut 3:6, 6:3, 6:4.

BUENOS AIRES. – A férfitorna selejtezőjének döntőjében: Giannessi–Lajović 6:3, 3:6, 6:1, az 1. forduló: L. Mayer–Elias 4:6, 6:4, 6:4, Delbonis–Robert 6:3, 6:1.

MEMPHIS. – A férfitorna 1. fordulójában: Nisioka–G. López 6:4, 6:4, Young–Mannarino 3:6, 7:5, 7:6, Džumhur–Anderson 6:7, 7:6, 6:4.

CHERBOURG. – A challenger selejtezőjének döntőjében: Krajinović–Gautier 7:6, 6:1, az 1. forduló: Menendez–Zekić 6:3, 6:4.

ORLANDO. – A futures selejtezőjének döntőjében: Kecmanović–Cohen 6:2, 6:0.

ANTALYA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Radanović–Murgett 6:2, 6:0.