2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Fordított a Real Madrid, ötöt lőtt a Bayern az Arsenalnak

A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Napoli ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc szerdai első mérkőzésén, míg a Bayern München 5-1-re verte az Arsenalt ugyancsak hazai pályán.

A 88. percben Thomas Müller tovább növelte a különbséget, így csapata nagy lépést tett a nyolc közé kerülés felé (Fotó: Beta/AP)

A 88. percben Thomas Müller tovább növelte a különbséget, így csapata nagy lépést tett a nyolc közé kerülés felé (Fotó: Beta/AP)

Madridban az olasz csapat szerzett előnyt már a 8. percben Lorenzo Insigne helyzetfelismerésének köszönhetően: a támadó mintegy 30 méterről tekerte el a labdát a kint álló Keylor Navas mellett.

Az addig is nagy elánnal futballozó hazaiak fokozták a tempót és Karim Benzema közeli fejesével tíz perccel később egyenlítettek. A francia támadó - aki csapata legutóbbi hét BL-találatából ötöt szerzett - a hajrában vezetéshez juttathatta volna a madridiakat, de labdája a bal kapufát találta el.

A pihenőt követően aztán gyorsan kétgólos előnybe került a Real Madrid: előbb Toni Kroos lőtte ki a bal alsó sarkot 15 méterről Cristiano Ronaldo pontos passza után, majd Casemiro 20-22 méterről leadott kapáslövése talált utat a kapuba.

A müncheni találkozó elején a hazaiak játszottak fölényben, és Arjen Robben távoli bombagóljával már a 11. percben megszerezték a vezetést. Ez volt a holland játékos 238. mérkőzése és 124. gólja a Bayern színeiben.

A játék képe a folytatásban sem változott jelentősen, ám a 29. percben Robert Lewandowski szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott az Arsenal, amit Alexis Sánchez kihagyott, a kipattanót viszont értékesítette. A szünetig hátralévő időben kiegyenlítettebbé vált a játék, de mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek.

A második felvonást ragyogóan kezdték a müncheniek, tíz perc alatt háromszor voltak eredményesek, előbb Lewandowski talált be, majd Thiago Alcantara duplázott (4-1). Az Arsenal védelmén igencsak meglátszott, hogy a 49. percben sérülés miatt le kellett cserélni egyik középhátvédjét, Laurent Koscielnyt.

A hátralévő időben magabiztosan őrizte előnyét a Bayern, sőt a 88. percben Thomas Müller tovább növelte a különbséget, így csapata nagy lépést tett a nyolc közé kerülés felé. A londoniaknak a második félidőben egyetlen kapura lövésük sem volt.

 Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)-Napoli (olasz) 3-1 (1-1)

gólszerzők: Benzema (18.), Kroos (49.), Casemiro (54.), illetve Insigne (8.)

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 5-1 (1-1)

gólszerzők: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago (56., 63.), Müller (88.), illetve Sánchez (30.)

A visszavágókat március 7-én rendezik.