2024. április 25., csütörtök

„Majdnem mindenki” Vučić mellett

Zorana Mihajlović: Nikolićnak nincs esélye

Tomislav Nikolić jelenlegi államfő bejelentése, mely szerint maga is indulna az áprilisban esedékes elnökválasztáson Zorana Mihajlović kormányfő-helyettes és a Szerb Haladó Párt elnökhelyettese szerint nem osztotta meg a haladó párt tagságát. A B92-nek nyilatkozva elmondta, hogy bár Nikolić a Szerb Haladó Párt egyik alapítója volt, mégsem születtek a bejelentés miatt ellentétek párton belül, s minden helyi bizottság Vučićot támogatja, kivéve talán a kragujevacit.

Mihajlović bírálta Nikolićot, amiért maga is indulni kíván a megmérettetésen. Véleményének adott hangot, hogy az SZHP főbizottsága a holnapi ülésen megerősíti az elnökségi döntést és Aleksandar Vučić pártelnök, miniszterelnök jelölése mellett dönt. Vučićnak indulnia kell a választáson függetlenül attól, hogyan dönt Nikolić, fogalmazott a párt alelnöke.

Mihajlović meggyőződésének adott hangot, hogy Vučić már az első fordulóban győzhet, azaz meg tudja szerezni a szavazatok több mint 50 százalékát. Nikolićnak nincs esélye a diadalra, állapította meg.