2024. március 28., csütörtök

Kötelékek

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár szervezésében a Kultúrotthon emeleti termében bemutatták dr. Sági Zoltán neuropszichiáter és pszichoterapeuta legújabb könyvét. Az eseménynek része volt Kerekes Sándor festőművész kiállítása is, amit dr. Csordás Mihály méltatott. Kerekes egyben dr. Sági Kötelékeink című könyvének az illusztrátora is. A könyvbemutató moderátora Nagy Erzsébet, a Kishegyesi Könyvtár igazgatója volt.

Az est során a szerző beszélt arról, hogy a társadalom negatívan éli meg a másképp viselkedőket, eközben pedig nagyon kevés figyelmet szentel a lelki egészségnek. A főszerep a testi gyógyításnak jut, noha csak akkor vagyunk igazán jól, ha lelkileg jól érezzük magunkat. Dr. Sági kitért az anya –gyermek viszonyra is, aminek meghatározó szerepe van a személyiségzavarok kialakulásában. A személyiség fejlődése szempontjából fontos, hogy a gyerek minél tovább legyen a biztonságot nyújtó, támogató családban – fogalmazott. A stressz kapcsán a neves neuropszichiáter elmondta, hogy a konfliktusok szerves részét képezik életünknek, a kérdés az, hogy hogyan reagálunk a fellépő érzés hatására.

A dr. Sági által feldolgozott témák igen aktuálisak, ezt a könyvbemutató iránt tanúsított nagy érdeklődés is jól bizonyítja.