2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS

A cél a Vajdasági Liga

A Bajsa az élre szeretne törni a Szabadkai Ligában – Új edző és kapus került a csapathoz – A bajnokság folytatásának első mérkőzésén a ligaelsővel kell megküzdeniük

A Bajsa Labdarúgóklub első csapata jelenleg a Szabadkai Ligában szerepel. A bajsai fiúknak sikerült a vártnál sokkal jobb eredményt elérniük, az első félszezont a táblázat második helyén zárták. Palágyi Szabolcs, a klub igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy nagyon elégedettek az eddig elért eredményekkel.

A felnőttcsapatunk a bajnokság őszi részét a második helyen fejezte be, ami nagyon jó eredménynek számít. Az utóbbi években a Bajsa mindig a táblázat közepén volt, általában a 6–8. helyet tudta megszerezni. A mostani bajnokságban azonban olyan jó sorozatunk volt, hogy osztjuk a második helyet. Az első helyezett Preporod csapatától 7 ponttal vagyunk lemaradva. Azt tudni kell, hogy az első helyezett a Szabadkai Ligából automatikusan feljut a Vajdasági Ligába, a második csapat pedig osztályozót játszik a feljutásért júniusban. A bajnokság elején a csapatunk azt tűzte ki célul, hogy az első két hely valamelyikén végezzen, és vagy közvetlenül, vagy az osztályozón feljusson a magasabb rangba. Ez nagyon fontos számunkra, mivel a topolyai TSC második csapata vagyunk, és így lehetőségünk nyílna, hogy a topolyai csapatból dupla igazolással pár játékost a bajsaiba hozzunk – mondta el a klub igazgatója.

Az első félszezonban több fiatal is bemutatkozási lehetőséget kapott az első csapatban. Palágyi szerint sikerült jól összeállítani a csapatot, de az átigazolási időszakban tovább szeretnék erősíteni a keretet.

Úgy gondolom, hogy a csapat ereje épp abban rejlik, hogy a tapasztalt, idősebb játékosok mellé 17-18 éves fiatalokat raktunk, és azt tapasztaljuk, hogy jól kiegészítik egymást. Az eddigi eredményeinket nem lesz könnyű megismételni, de egy tapasztalt edző, Branislav Bulatović érkezésével lesz erre esélyünk. Ő korábban a Zentának és az adorjáni Tiszának volt az edzője, magasabb osztályokban is. Ha az első helyet nem is, de a másodikat mindenképp meg tudnánk szerezni a segítségével. A téli átigazolási időszakban próbálunk olyan fiatal játékosokat szerződtetni, akik billenteni tudnak a bajsai csapat játékán. Ha találunk egy-két tapasztalt játékost is, akiknek a teljesítménye kimagaslik a jelenlegi bajsai keretből, akkor őket is leszerződtetjük. Bulatović mellett még a csapathoz jött Öreg Tibor, aki az adorjáni Tiszának védett. Tapasztalt kapusról van szó, akinek a segítsége nagyon jól fog jönni. Az eredeti keretből egy játékos távozott, de a többiek maradtak – számolt be az igazgató.

A Bajsa már megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi részére, az edzések mellett minden hétvégén barátságos mérkőzéseket játszanak. Szükséges is, hogy jó formában legyenek, hiszen a bajnokság első mérkőzését a táblázat első helyén álló csapattal játsszák.

Az edzéseket január 15-én kezdtük Bajsán, az iskola tornatermében és a pályán gyakorol a csapat. A barátságos mérkőzéseket is megkezdtük, az első mérkőzésen kikaptunk a szabadkai Spartacus ificsapatától, a következő mérkőzésünk a temerini TSK ellen lesz. Az edzések mellett hétvégénként folyamatosan fogunk játszani, már találtunk ellenfeleket, és így készülünk a márciusi folytatásra. A bajnokság második felében rögtön egy komoly mérkőzés vár ránk, a Preporod csapata ellen. Úgy gondolom, hogy ettől a mérkőzéstől nagyban függ a bajnokság kimenetele, fontos számunkra, hogy megnyerjük ezt a meccset, és csökkentsük a Preporod előnyét. Úgy gondolom, ha tartjuk az őszi formánkat, akkor nagyon jó eredményeket érhetünk el – mondta el Palágyi.