2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS

Megkezdődött a felkészülés

A Tisza-parti gárda hat előkészületi mérkőzést tervez

Február 5-én megkezdték a felkészülést a zentai labdarúgók. Az edzéseket Darko Baštovanov és Özvegy József vezeti, aki titkári minősítésében nyilatkozott a változásokról:

A csapatot Csernák Rudolf hagyta el, mert munkahelyi kötelezettségei miatt nem tudott megfelelő módon edzeni a Zentában. Ő Majdányra igazolt, de kérdéses a három mokrini – Darjan Simić, Damir Krspogačin és Damir Miladinov – további szereplése is. Helyettük minden bizonnyal Željko Đuza és Aleksandar Davidov érkezik a tiszaszentmiklósi Slogából, valamint Rózsa Iván a magyarkanizsai Potijséből.

A 19-es keret az őszi időszakhoz hasonló ambíciókkal vág neki a tavaszi idénynek: a vezetőség minél jobb játékot és meccseket, valamint minél több nézőt vár a március 11-én rajtoló tavaszi szezonban, amelyben a Zenta az első meccsét Újsóvén (Ravno Selo) vívja a Proleterrel.

A 23 megszerzett ponttal elégedettek vagyunk, habár lehetett ez volna 6-7 ponttal több is, de néhány meccset az összeszokottság hiánya miatt elveszítettünk. Ha ezt a teljesítményt tavaszra is megismételjük, akkor kényelmesen megvalósítjuk az idei célkitűzést, vagyis a jó középhelyezést.

A téli átigazolási időszakban két volt zentai játékos is klubot váltott, méghozzá a magyar válogatott Nemanja Nikolić és a Spartacusból távozott Farkas Dániel. Előbbi az Egyesült Államokba igazolt, ahol a Chicago sorait erősíti immár, utóbbi pedig a magyar élvonalban szereplő Mezőkövesd játékosa lett. Ezen játékosok átigazolási díjából a Zentának is jár:

Nemanja esetében nagyobb nemzetközi transzferről beszélhetünk, s a klubunk minden dokumentációt eljuttatott annak a németországi ügyvédi irodának, amely az átigazolást intézte. Még nem lehet tudni, hogy a kiváló játékos egykori klubjai pontosan milyen arányban osztoznak az 5 százalékon, de számítunk erre az összegre meg a Dani utáni 25 százalékra is. Ha ez a pénz befolyik a klub kasszájába, úgy számítjuk, hogy ezen a szinten további 8-9 évig rendezett lesz a klub helyzete, s ez a legfontosabb a 112 éves egyesületünk tekintetében.

Az edzések a malom mögötti segédpályán zajlanak, de rossz idő esetén a stadion atlétikapályáján is folyhatnak az erőnléti tréningek.

A csapat hat zentai felkészülési mérkőzést tervezett. Az első február 15-én lesz a magyarkanizsai Potisje ellen, majd 18-án a Kikinda, 22-én a TSC ificsapata, 25-én a Bajsa, március 1-jén az adorjáni Tisza, legvégül pedig 4-én ismét a topolyaiak ifjúsági csapata következik – árulta el Özvegy, hozzátéve, a mérkőzések pontos kezdetei még nincsenek meghatározva, de nyilván 15 óra tájékában kezdődnek majd.