2024. május 2., csütörtök
ATLÉTIKA – MAGYARKANIZSA

Partizan-sikerek 2016-ban is

A tavalyi év folyamán a magyarkanizsai Partizan atlétái eredményesen szerepeltek a korosztályos országos bajnokságokon, kupaversenyeken és tornákon.

Marina Živković az idősebb pionírok korosztályában első helyen végzett az országos terematlétikai és szabadtéri öttusabajnokságon, az országos és tartományi kupaversenyen távolugrásban, valamint a tartományi bajnokságon 60 méteres gátfutásban, második helyezést ért el a tartományi bajnokságon öttusában és távolugrásban, harmadik lett az országos bajnokságon 80 méteres gátfutásban és távolugrásban. A serdülő lányok korosztályában harmadik lett távolugrásban és 100 méteres gátfutásban. Az ifi lányok korosztályban második helyet szerzett a tartományi bajnokságon és kupaversenyen távolugrásban.

Bognár Csilla az ifi lányok mezőnyében első helyen végzett Palicson a 151 kilométeres nemzetközi váltófutó-maratonon, az óbecsei terepfutóversenyen 3000 méteren és a tartományi bajnokságon 1500 méteren, a nők korosztályában első helyet szerzett 3000 méteren, harmadik lett 1500 méteren.

Nikola Berić a serdülők között első helyezést ért el az országos bajnokságon, a tartományi bajnokságon és kupaversenyen, nyolcadik lett a Balkán-bajnokságon gerelyhajításban, az ifik korosztályában második helyen végzett gerelyhajításban.

Miladinov Strahinja az országos bajnokságon az idősebb juniorok korosztályában második helyen végzett tízpróbában, 100 méteres síkfutásban és rúdugrásban.

Magyari Ákos az idősebb pionírok mezőnyében első helyet szerzett diszkoszvetésben, második helyen végzett súlylökésben.        

A magyarkanizsai Partizan atlétáinak munkájáról Dušan Mandarić edző számolt be, akit a közelmúltban a sportban végzett sokéves tevékenysége alapján az atlétikai edzők országos tanácsának és a tartományi edzői szövetség elnökségének elnökévé választottak meg.

– A Partizan Atlétikaklub 1983-ban alakult, azóta egy mintaszerű sportklub Kanizsa község sportéletében. Klubunk sikeresen együttműködik a tartományi és az országos atlétikai szövetséggel. A klub keretein belül működik a községi atlétikai bírók tanácsa, amely 35 tagú. A klubnak jelenleg több mint 130 tagja van, különböző korosztályokban a kezdőktől a felnőttekig, közöttük korosztályos országos válogatott kerettagok, akik sikeresen szerepelnek a bajnokságokon, kupaversenyeken és tornákon. Külön öröm a számunkra, hogy a klubban többségben fiatal és női versenyzők szerepelnek. Egyesületünk is anyagi nehézségekkel küzd, a sportszereink és felszereléseink elhasználódtak, sürgős felújításra szorulnak. A klubban jelenleg három hivatásos és két alapvető hatósági engedéllyel rendelkező edző, valamint egy tudományos doktori címet szerzett szakmunkatárs dolgozik, akik biztosítják a klub eredményes és szakszerű munkáját. Ezt a befektetett munkát bizonyítják a tavalyi évben elért eredmények az országos és a tartományi versenyeken. Klubunk tavaly 32 különböző versenyen vett részt, amelyeken több mint 90 érmet szerzett, és az országos atlétikai klubok ranglistáján a 125 klub közül a 21. helyen áll. Jelenleg három atlétánk, Raffai Péter, Szél Pál Zsolt és Miladinov Strahinja a kimagasló versenyeredményei mellett eredményesen végzi tanulmányait a testnevelési főiskolán, rájuk az egyetem befejezése után edzőként is számítunk, amivel biztosítjuk az edzők utánpótlását. Ami az idei terveket illeti, ahogy az anyagi lehetőségeink megengedik, részt akarunk venni a hazai országos és tartományi bajnokságokon, kupaversenyeken és tornákon, amelyeken minél eredményesebben és sikeresebben akarunk szerepelni. Ezenkívül fontos célunk, hogy bővítsük az atlétikai klub tagságát, minél több fiatalt kapcsoljunk be a klub munkájába, ami alapján javíthatunk a minőségi mutatóinkon is – mondta Mandarić.