2024. április 25., csütörtök

Megújul az atlétikapálya

A nyár folyamán egy szebb Városi Stadion várja a polgárokat és a sportolókat

A szabadkai Városi Stadion új atlétikapályát kap, melynek projektdokumentumát Bogdan Laban, Szabadka polgármestere tegnap vehette át Slobodan Brankovićtól, a Szerbiai Atlétikai Szövetség főtitkárától.

A polgármester elmondta, a projektum a tartományi sport- és ifjúsági titkárság, a sport- és ifjúsági minisztérium, az önkormányzat és a Szerbiai Atlétikai Szövetség közös munkájának eredménye.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A város kötelezte magát, hogy elvégzi az előmunkálatokat, azaz eltávolíttatjuk a régi atlétikapályát és kiegyenlítjük a terepet, a projektum megvalósítását pedig a tartományi titkárság és a minisztérium finanszírozza. A polgárok és sportolók örömére hamarosan egy új és szebb Városi Stadionnal büszkélkedhet a város, hiszen már nagyban dolgoznak a stadion reflektorainak felszerelésén, mely két hónapon belül elkészül, a nyár folyamán pedig elkészül az új atlétikapálya is – tudtuk meg a polgármestertől.

Slobodan Branković úgy fogalmazott, az atlétikai infrastruktúra minden várost gazdagít, és nemcsak a sportolóké, hanem a széles tömegeké is, ahol minőségesen tudnak felkészülni, edzeni, rekreálódni, versenyezni.

– Szabadkán az atlétikának nagy hagyománya van, s megérdemli, hogy egy új, modern atlétikapályát kapjon, amely versenyek megrendezésére is alkalmas lesz – nyilatkozta a főtitkár, aki köszönetét fejezte ki a titkárság és a minisztérium felé, hogy támogatják a projektum megvalósítását.

Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági titkár elmondta, a Szerbiai Atlétikai Szövetség az egyik legaktívabb volt a projektumok terén, s az elmúlt években igen nagy erőfeszítéseket tett az atlétika fejlesztése érdekében. Hozzátette, a tartományi kormány több projektumot is támogat az idén, így a szabadkai atlétikapálya mellett Nagybecskereken is megújul a városi stadion és kiépül egy atlétikapálya.