2024. április 23., kedd

Gyorsítani kell az összeírást

Az engedély nélküli épületek összeírását ellenőrző minisztériumi alkalmazottak, Dejan Čarapić és Vladan Zorić zombori látogatásuk során a városi közigazgatás elöljárójával, Helena Roksandić Musulinnal és Latinka Vasiljković körzetvezetővel tárgyaltak az illegális építmények nyilvántartásba vételének menetéről.
Zombor város területén eddig 1200 ilyen objektumot írtak össze, és a becslések szerint még nyolcezret kell nyilvántartásba venni. Az összeíráson jelenleg 25-en dolgoznak, főként a fölszámolás alatt álló két közvállalat, a Városépítési Igazgatóság és az Urbanizam korábbi alkalmazottai.
Az Építésügyi Minisztérium képviselői rámutattak arra, hogy feltétlenül fel kell gyorsítani az összeírást, és javasolták, hogy a város vonja be a munkába a többi közvállalat kompetens dolgozóját is.
Az összejövetelen meghatározták az összeírás ütemtervét, ami szerint, az építészeti felügyelőség becslése alapján heti ezer illegálisan emelt objektumot kell nyilvántartásba venni, hogy határidőre, március végére elkészüljön az összeírás.
Tavaly az összeírás megkönnyítése érdekében légi fölvételeket készítettek a városról, ám ezeknek kevés hasznát vették, ugyanis sok objektum a Zomborra jellemző dús lombkorona takarásában maradt.