2024. április 24., szerda

Bronchoszkópiás vizsgálat a Közkórházban

A szabadkai Közkórházban dr. Slobodan Puškar igazgató kinevezése óta új egészségügyi szolgáltatásokat irányoztak elő a páciensek gyógyítására. Csütörtökön dr. Goran Stojanović, a kamenicai Tüdőgondozó Intézet Tüdőgyógyászati-Onkológiai Klinika vezetője a szabadkai szakemberekkel közösen diagnosztikai céllal bronchoszkópiás vizsgálatot végzett. A vizsgálatot követően megtartott sajtótájékoztatón dr. Slobodan Puškar, dr. Goran Stojanović, valamint dr. Bojana Šakić, a szabadkai Tüdőosztály osztályvezetője vett részt.

Az orvosi csapat vizsgálat közben (Fotó: Gergely Árpád)

Az orvosi csapat vizsgálat közben (Fotó: Gergely Árpád)

– Intézményünk műtői felszereltségének köszönhetően széleskörű beavatkozásokat végezhetünk. Szakembereink továbbképzésére a szabadkai Közkórházban, valamint a kamenicai intézetben kerül sor. Nagyon örülök, hogy kiváló szakemberek adják át tudásukat, ezáltal lehetővé tehetjük, hogy a pácienseknek gyorsabban, itt helyben elvégezhessük a bronchoszkópiás vizsgálatot – adott hangot elégedettségének dr. Slobodan Puškar.

Dr. Goran Stojanović elismerését fejezte ki kórházunk műtői felszereltségét, valamint az intenzív osztály felszereltségét illetően, mint mondta, a világ színvonalas intézményeinek mércéjével mérhető.

– A mai bronchoszkópiás vizsgálatot érzéstelenítéssel végeztük, így a páciens nem volt kitéve a vizsgálatot kísérő kellemetlen érzésnek. A vizsgálatot diagnosztikai céllal hajtottuk végre, a mintát a kamenicai intézetbe küldtük. A szabadkai kórházban terápiás céllal végeztek már ilyen beavatkozást, de a mai az diagnosztikai célú, ugyanis a páciensnek a CT-vizsgálat eredménye tette indokolttá az említett vizsgálatot – mondta dr. Goran Stojanović a sajtótájékoztatón.