2024. április 28., vasárnap
Színházi nevelési programok

Középiskolások fókuszban

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet koordinálásával februárban három színházi-nevelési programot lát vendégül három vajdasági település: Ada, Csóka és Magyarkanizsa. A programok kimondottan a középiskolás korosztályt szólítják meg, az ő korosztályukat érintő társadalmi problémákat boncolgató színházi előadásokat, és ahhoz kapcsolódó feldolgozó foglalkozásokat kínálnak.

Február 21-én 15.55-kor az adai műszaki középiskolában kerül bemutatásra az Ablak című ifjúsági produkció, a Bohócok a Láthatáron Csoport előadásában, Edward Bond tollából, Bethlenfalvy Ádám rendezésében. Edward Bond, a kortárs brit drámairodalom egyik legendás alakja kimondottan fiatal közönségeknek írt drámája éles helyzeteket mutat be, és éles kérdéseket tesz fel nézőinek. A vendégjáték a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Február 27-én, hétfőn Magyarkanizsán, a Művészetek Háza kisszínpadán 13.00 és 16.00 órai kezdettel a pécsi Apolló Kulturális Egyesület Escargo Hajója társulata vendégszerepel ÖKÖR (Összes Kötelező Röviden) c. ifjúsági előadásával, amely elsősorban a 3–4. osztályos középiskolás közönséget célozza meg. Az előadást követően feldolgozó foglalkozásra is sor kerül.

A vendégjáték az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Február 28-án a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával Csókán vendégszerepel a Bohócok a Láthatáron csoport Mianyánk c. középiskolásoknak szóló komplex színházi nevelési előadása, délelőtt fél tíztől tekinthető meg a Csóka Művelődési és Oktatási Központban.