2024. április 20., szombat
BIRKÓZÁS

Az első kupaverseny a zomboriaké

A magyarkanizsai sportcsarnokban rendezték meg az ifjúsági korosztály számára az I. országos kupaversenyt, amelyen 17 klub 84 birkózója lépett szőnyegre. Nem kis létszám ez egy kupaversenyhez képest, s a színvonalra sem lehetett panasz, de ne feledjük el, hogy Szombathelyen március legvégén U23-as Európa-bajnokságot rendeznek, amelyre csak az újvidéki Vladimir Stankić kiutazása a biztos, a többi hely még kiadó. Nagyon úgy néz ki, hogy abból az egyiket Nagy Szebasztián máris lefoglalta magának, mert az egyetemista fiatalember ezúttal is bebizonyította, hogy korosztálya legjobbjának számít, habár a döntőben a zentai Vámos Mátyás 2:0-ra vezetett ellene, de a kanizsai kiválóság ettől csak még jobban felbőszült, végigpörgette ellenfelét, s a csata másodpercek alatt véget is ért. Vámost említve, a Zenta egész jó kis csapatot állított össze, amelyből Polgár Ákos és Almási Bence megnyerte súlycsoportját, de hátfájás miatt Surányi Martin halványabb volt a megszokottnál, Zörgő Iván pedig teljesen elrontotta egyik meccsét, így nem került a dobogóra. „Majd Szabadkán” – mondta Zörgő, arra utalva, hogy szombaton országos bajnokságot tartanak az észak-bácskai városban pont ennek a korcsoportnak, s ott sok minden kikristályosodhat a válogatottakat tekintve.

A csapatversenyt egyébként a zombori Soko nyerte meg, nagyrészt annak köszönhetően, hogy 16 (!) versenyzővel érkeztek, a második helyen a Zenta végzett, harmadik lett a magyarkanizsai Potisje. A Soko összesen nyolc, a Zenta öt, a Potisje két érmet szerzett.

Eredmények, 50 kg: 1. Srđan Kovač (Soko), 2. Luka Vukadinović (Radnički, Kg), 3. Lazar Aleksandar (Soko), Lazar Jovanović (Radnički, Kg). 55 kg: 1. Dejan Petrović (Potisje), 2. Simo Zeljković (Soko), 3. Marko Kozbašić (Soko), Ilija Berklović (Fruškogorac). 60 kg: 1. Katona Ádám (Hercules), 2. Aleksandar Olujić (Soko), 3. Nagy Dániel (Zenta), Petar Pavluković (Soko). 66 kg: 1. Nagy Szebasztián (Potisje), 2. Vámos Mátyás (Zenta), 3. Stefan Pajić (Zenta), Nikola Dedić (Soko). 74 kg: 1. Polgár Ákos (Zenta), 2. Danilo Čolić (Radnički, Kg), 3. Savo Mijoković (Soko), Elmaz Hasanović (Železničar, Bg). 84 kg: 1. Boris Petrušić (Proleter), 2. Stefan Gavrilović (Partizan, Bg), 3. Filip Petrović (Proleter), Nemanja Rakić (Radnički, Kg). 96 kg: 1. Almási Bence (Zenta), 2. Teodor Milivojević (Partizan, Bg), 3. Tacsi Krisztián (Spartacus), Vladan Živković (Partizan, Mohol). 120 kg: 1. Gavran Peić (Aleksandrovo, Su), 2. Nikola Grujić (Radnički, Bg), 3. Nikola Buljevčev (Soko), Miloš Dobrić (Dorćol, Bg).

A csapatverseny sorrendje: 1. Soko 32, 2. Zenta 25, 3. Potisje 15, 4. Radnički (Kg) 13 pont stb.