2024. április 25., csütörtök

Erőgépek Magyarkanizsának

A tartományi kormány tavaly októberi felhívására a helyi önkormányzatok mezőgazdasági gépeket igényelhettek. Magyarkanizsa község is részt vett ebben a felhívásban, egy rotációs kaszára és egy rotációs kapára egy nyújtotta be kérelmét.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

A Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat gépparkját bővíti mostantól a két erőgép, melyeknek összértéke 2500 euró. Az említett vállalat munkájának eredményesebbé tételére egy földgyalut is sikerült az önkormányzatnak rendelkezésére bocsátania, illetve pályázatokon is részt vettek, hogy a gépparkot korszerűsíthessék. Mindezzel az a céljuk, hogy a Komunalac olyan munkákat is el tudjon végezni, amit eddig más cégek végeztek el, olyanok, amelyek nem községbéliek.

Pálfi Ervin, a közvállalat igazgatója elmondta:

– A két új munkagép nagyban hozzájárul a szolgáltatásaink eredményesebb elvégzéséhez. A rotációs kaszának igen nagy hasznát fogjuk venni, amiért külön köszönettel tartozunk Magyarkanizsa önkormányzatának és a mezőgazdasági osztálynak. Minden beruházásunk arra irányul, hogy a szolgáltatásaink minőségén javítsunk. A bővülő gépparkkal így a nyári utak mentén húzódó, oly sok problémát okozó parlagfű irtását el tudjuk majd végezni. Bízunk benne, hogy tavaszra egy sikeres donációs szerződés után még egy 140 lóerős gépet be tudunk szerezni. Ellátottabbak és versenyképesebbek leszünk, arra törekszünk, hogy a lakosság elégedett legyen a szolgáltatásainkkal.

Az igazgató beszámolója szerint a Komunalacnak folyamatosan bővül a gépparkja, hisz maguk mögött tudhatnak többek között egy 70 ezer eurós beruházást is a tavalyi évről, amikor egy fúrógép beszerzésének köszönhetően mintegy 12 ezer facsemetét ültettek el a község területén.