2024. április 23., kedd

Kedvezményt a falusi gyerekeknek is!

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga nagybecskereki városi bizottsága követeli, hogy a környező falvak középiskolásai is részesedjenek kedvezményes utaztatásban.
A ligások kezdeményezik, hogy ezt a kérdést tűzzék napirendre a városi képviselő-testület soron következő ülésén. Szerintük ugyanis ezzel megvalósul az alkotmányban szavatolt, iskoláztatásra való jog. Egyúttal pedig kiegyenlítődne a városi és a falvakon élő középiskolásoknak a helyzete. Mint ahogy Bogyó Ildikó, a VSZL képviselője mondja, ezzel is hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a családok a falvakban maradjanak.
A VSZL képviselői csoportja módosítási javaslatot nyújtott be a kedvezményes utaztatásra vonatkozó határozatjavaslatra. Egyebek mellett azt indítványozzák, hogy a kedvezményes utaztatásban részesülők közé kerüljenek azok a középiskolások, akiknek a családja valamilyen szociális juttatásban részesül, a gyerekek, akik a Szociális Központ véleménye szerint anyagilag nehéz helyzetben vannak, valamint mindazok a középiskolás fiatalok, akik falvakból járnak be Nagybecskerekre. A ligások szerint ugyanis egyenrangú helyzetben kell lennie mindenkinek, attól függetlenül, hogy a város központjában vagy a legtávolabbi faluban élnek. Bíznak abban, hogy az önkormányzati többség felelősségteljesen viszonyul majd a probléma iránt.