2024. március 29., péntek

Magyarkanizsaiak tanyai jégen

A Tandari-tanya jövőre tovább bővíti téli kínálatát

A Martonos határában lévő magántulajdonú Tandari-tanya nyáron gazdag kínálattal várja a kikapcsolódni vágyókat, termeikben lakodalmak, sőt azon kívül szabadtéri esküvők, majálisi rendezvények, céges és családi események lebonyolítását vállalják, a két mesterséges horgásztó a halfárasztás kedvelőit várja tárt karokkal, a mini állatpark pedig a gyerekeknek nyújt nem mindennapi látványt.

A téli időszakban a bálszezon a legjelentősebb, a tanyán minden hétvégén farsangi, horgász-, álarcos vagy éppen komaasszonybál zajlik, de a tulajdonos, Tandari László ötletgazdagságának köszönhetően mindig előrukkolnak új kínálattal is. A szokatlanul zord tél alkalmával is kigondoltak valami újat, és a vendégek rendelkezésére bocsátották a befagyott tavakat, ahol január 28-án nemcsak korcsolyázni vagy annak híján csúszkálni lehetett, hanem hokimeccs is zajlott. A forralt bor és a tea melegítette a felnőtteket és a gyerekeket, akik ingyen élvezhették a tanya adta lehetőségeket. A közelben nincs jégpálya, így ennek is köszönhető, hogy a magyarkanizsaiak a várostól öt kilométerre lévő tanyára mentek élvezni a tél örömeit.

Tandari László tulajdonos elmondta:

– A tanya helyén először csak erdőt szerettem volna létesíteni a parlagon álló földterületekre, de aztán úgy belelendültünk a tervezésbe, hogy mára már mini turisztikai központot tudhatunk magunkénak. Ebben sokat segítettek a pályázatok, és most már egyik ötletet követi a másik, mindig kitalálunk valami újat, amivel gazdagítani tudjuk a kínálatot. A korcsolyázás most azért valósulhatott meg, mert tíz év után először fagyott be ennyire mindkét tavunk. Harminccentis a jég. Pénteken este kitaláltuk, hogy miért is ne korcsolyázhatnának a gyerekek és a felnőttek. Szombaton meghirdettük a közösségi oldalon, amit több ezren láttak, és úgy tűnik, nem volt rossz ötlet, ezt bizonyítja, hogy a tavakon most sokan „járnak”. Eszerint van igény a vasárnapi aktív kikapcsolódásra. Hokitónak és látványosságnak télen abszolút megfelelnek a tavaink, tavasztól meg a horgászok népesítik be a környéket. Azt látom, hogy a téli sportoknak is van jövőjük. A hokisok is kilátogattak hozzánk, az oromi Bikák és a magyarkanizsai Bivalyok mérték össze erejüket a jégen, amely összecsapásból a Bivalyok kerültek ki győztesen. Kitaláltam nekik egy kupát, hogy ne tét nélküli legyen a mérkőzés, de természetesen a sport szeretete motiválta őket. Jövőre tovább fogjuk fejleszteni a téli kínálatunkat. Egy kis jégpálya szerepel a terveink között, mert nem biztos, hogy mindig ilyen hideg lesz. Saját kerítésünkön belül tudunk majd rá vigyázni, de az emberek most is nagyon kulturáltak, a szemetet nem dobálják szét, vigyáznak a környezetre.