2024. április 19., péntek
Távfűtés

Hétfőtől tiltakozások országszerte

A magas fűtési számlák miatt hétfőtől több szerbiai városban (Niš, Nagybecskerek, Kragujevac, Kraljevo, Óbecse és Szabadka) a fogyasztóvédelmi egyesületek tiltakozó megmozdulásokat szerveznek, melyeken közös nyilatkozatot olvasnak majd fel – közölték a Nagybecskereken megtartott csütörtöki tribünön.

Ugyanis egyre több szerbiai városban elégedetlenek a polgárok a szerintük indokolatlanul magas fűtési számlák miatt. Így Nagybecskereken is, ahol az elégedetlenkedők már több összejövetelt tartottak. A fogyasztók szerint a magas számlák mellett a szükségesnél (60) sokkal több (135) dolgozója van a távfűtő műveknek. Olyan vélemények is elhangzottak, hogy a közvállalatban átlagon felüliek a fizetések. Az indokolatlanul magas számlákat pedig sokan azzal is magyarázzák, hogy közelednek a választások.
A Petőfi Magyar Művelődési Egyesület nagytermében megtartott összejövetelen jelen volt Saša Janković köztársasági polgári jogvédő is, aki hangsúlyozta, hogy Szerbia polgárainak nemcsak kötelezettségei, hanem jogai is vannak. Többek között arra is, hogy a közvállalatoktól, törvényes díjszabás mellett, hatékony és minőségi szolgáltatást kapjanak. A közvállalatok munkája pedig nyilvános kell, hogy legyen. Mint mondta, minden hatalom leváltható, és csak akkor maradhat a helyén, ha a polgárok elégedettek, nem manipulálnak velük és nem éreznek félelmet. A távfűtéssel kapcsolatban elmondta, hogy az erre vonatkozó törvényszabályok arra kötelezik a szolgáltatót, hogy szerződést kössön a fogyasztókkal, de akár csak sok más esetben, a törvénybe foglaltakat nem tartják be. Emiatt, a niši fogyasztóvédelmi egyesület kezdeményezésére ellenőrzi az Energiaügyi Minisztérium munkáját, felvetve a kérdést, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy a távfűtő művek a törvényszabályok tiszteletben tartásával szerződést kössenek minden egyes fogyasztóval. A jogvédő szerint ugyanis a polgároknak – szerződés alapján – ismerniük kell a jogaikat és a kötelezettségeiket. Az önkormányzatnak pedig az a feladata, hogy ellenőrizze, hogy a polgárok megfelelő minőségű szolgáltatást kapjanak, méltányos díjszabás mellett, a magasabb összegű, „felfújt” számlákkal pedig nem szabad a szolgáltató veszteségeit fedezni. Hogyha ez nem így van, akkor a polgároknak a saját szervezeteiken keresztül kell harcolniuk a jogaikért. A jogvédő arra biztatta a polgárokat, hogy harcoljanak jogaikért, mert helyettük azt nem teszi meg senki más.