2024. április 26., péntek

A menyasszonyi ruhától a zenekarig

Adán a jövő hétvégén rendezik meg a VI. esküvői kiállítást

A házasulandóknak kiváló lehetőség, hogy egy helyen kiválaszthassák az esküvői szolgáltatóikat – a menyasszonyi ruhától a dekoráción át a lakodalmas zenekarig –, mert minden, ami az esküvőhöz nélkülözhetetlen, azt megtalálják a VI. esküvő kiállításon, amelyet február 4-én és 5-én 10 és 19 óra között rendeznek meg Adán a középiskola sportcsarnokában.

A kifutón ruhabemutatók, valamint szórakoztató programok, tombola és más érdekességek is várják a látogatókat a kiállításon, amelynek szervezője az adai Puzzle rendezvényszervező ügynökség. Ságity Mária fő szervező elmondta, hogy nemcsak a házasulandókat, hanem mindenkit szívesen látnak, aki érdeklődik egy ilyen jellegű elegáns rendezvény iránt, amelyre díjtalan a belépés.

– A kiállítást azért szervezzük meg, hogy azokat a szolgáltatókat, akik az esküvői témakörben dolgoznak, összehozzuk egy helyre. Így a látogatóknak, köztük azoknak a fiatal pároknak, akik házasodni akarnak, nem kell városról városra járniuk, hanem a kiállításon egy helyen megtalálják ezeket a szolgáltatókat. A házasulandók életét is szeretnénk ezzel megkönnyíteni – magyarázta Ságity Mária. – Az idén hatodik alkalommal szervezzük meg az esküvői kiállítást, amely nagyon jó dolognak bizonyult az évek folyamán, mert egyre több olyan fiatal keres föl bennünket, akik esküvőre készülnek, valamint évről évre gyarapszik a kiállítók száma is. Hiszen kevés olyan lehetőség van az esküvői szolgáltatók számára, ahol ennyire célirányosan tudják magukat reklámozni. A kiállításon huszonnégy-huszonöt szolgáltató cég mutatkozik be, és tizen-egynéhány kézművesasztalunk is lesz. Ezek között megtalálhatók lesznek a menyasszonyiruha-szalonok, a dekoratőrök, a fotósok, a videósok és a cukrászok. Vannak, akik az „apróságokat” hozzák, köztük az esküvői meghívókat, a vendégvirágokat és az ékszereket. Valóban elég széles a paletta mindabból, ami kell egy esküvőhöz. Az idei évben első alkalommal szervezünk a szombati napon is ruhabemutatókat. Ezen elsősorban a kislányokon lesz a hangsúly, vagyis az elsőáldozói ruhákon és a koszorúslányruhákon, valamint bemutatásra kerül néhány menyasszonyi ruha is. A szombati napon a kiállításunk történetében először bemutatkoznak a lakodalmas zenekarok is. Három-négy zenekar jelezte, hogy szeretne részt venni a rendezvényen. Vasárnap a szabadkai Garden Quartet vonósnégyes ad koncertet. Ezzel kezdjük a délutánt, majd utána négy ruhabemutató következik – nyilatkozta az esküvői kiállítás fő szervezője.

A tavalyi rendezvény egy mozzanata (Gergely Árpád felvétele)

A tavalyi rendezvény egy mozzanata (Gergely Árpád felvétele)

Nyitókép: A tavalyi rendezvény egy mozzanata (Gergely Árpád felvétele)