2024. április 25., csütörtök

Aki megfelelt, kap ösztöndíjat Óbecsén

Majdnem minden pályázó egyetemistának lesz ösztöndíja Óbecsén, ez alól csak azok képeznek kivételt, akik hiányos dokumentációt adtak át vagy tanulmányi átlaguk nem éri el a nyolcat. Eredetileg csupán 45 egyetemista részesült volna tíz hónapon át havi 8000 dináros önkormányzati támogatásban, végül 64-en örülhetnek a pozitív válasznak.
– Összesen 81 pályázat érkezett, és nagy részük megfelelt a feltételeknek. Borzasztóan sajnáltuk volna, ha sok jó diák lemarad erről a lehetőségről, ezért azzal a kéréssel fordultunk DraganTošić polgármesterhez, hogy minden olyan egyetemista kapjon ösztöndíjat, aki megfelelt a pályázati feltételeknek. A polgármester és a községi tanács is rábólintott erre a javaslatunkra, így az eredetileg 3,6 millió dináros keretet a polgármesteri tartalékokból másfél millióval megnövelték. A szerződéseket a napokban írjuk alá a hallgatókkal – tudtunk meg Szilágyi Edittől, az Ösztöndíjkiosztó Bizottság elnökétől.
Az ösztöndíjat elnyert pályázók rangsora a www.becej.rs honlapon, a Pályázatok cím alatt található meg. A rangsor élén a hiányszakmákat tanuló egyetemisták szerepelnek, őket követően viszont az elért pontszám szerint rangsorol a lista. A Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat óbecsei irodájának nyilvántartása szerint a községben a gépészmérnök, villamosmérnök, gyógyszerész, munkavédelmi mérnök, matematika-, fizika-, kémia- és biológiatanár és a technológus számít hiányszakmának.