2024. március 28., csütörtök

Amatőr színjátszóink találkozója

Február 24-éig várják a jelentkezéseket – Bácsfeketehegy az idei házigazda

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Feketics Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével az idei évben két hosszú hétvégén, március 23. és 26., továbbá március 30. és április 2. között rendezi meg a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXII. Találkozóját. A 2017-es Találkozó házigazdája Bácsfeketehegy.

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már 22. éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba. A szervezők várják a Vajdaságban működő színjátszó csoportok jelentkezését a vajdasági magyar műkedvelő színjátszás szemléjére.

A benevezés határideje: február 24. Jelentkezni a Találkozó hivatalos jelentkezési lapját kitöltve lehet.

A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást.
A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet:

Hajvert Lódi Andreánál a 062/566-234-es vagy a lodiandi@gmail.com elérhetőségek valamelyikén, továbbá Sutus Áronnál a 069/551-82-22-es telefonszámon, illetőleg a kalaposemberke@gmail.com villámpostacímen.

 DÍJAK
A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

A Találkozó a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénye.

FELHÍVÁS A JÖVŐ ÉVI SZERVEZÉSRE

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség 2017. január 23-ai dátummal felhívást tesz közzé a 2018. évi, sorrendben huszonharmadik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozójának megrendezésére. A találkozó tervezett időpontja: 2018. április 6–15. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XXIII. Találkozója társszervezői jogára a Bánságban működő színjátszó csoportok, művelődési egyesületek jelentkezhetnek. A pályázati beadványt, amelynek tartalmaznia kell a csoportot képviselő jogi személyiség (egyesület, egyéb szervezeti forma) vezető testületének szándéknyilatkozatát, valamint az egyesület területi székhelye szerinti, községi / helyi közösségi hivatalának nyilatkozatát a rendezvény megszervezéséhez nyújtandó anyagi és erkölcsi támogatásáról, legkésőbb ez év március 20-áig szükséges megküldeni a VMMSZ postacímére (Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, 24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4.). A társszervezői kötelezettségek magukba foglalják a közönségszervezést, az előadások műszaki feltételeinek biztosítását, valamint a részvevő együttesek tagjainak szerény megvendégelését.