2024. április 24., szerda

Segíteni akart, de halálra gázolták

Sorozatos összeütközés Batajnicánál

Egy személy életét vesztette, négy megsérült tegnap reggel fél nyolc tájban az új újvidéki úton, Batajnicánál két sorozatos összeütközésben. Mintegy 15 gépkocsi és egy autóbusz rongálódott meg.

A halálos áldozat egy negyvenéves férfi, akinek a járműve nem is ütközött. Azért állította meg a kombit és szállt ki belőle, hogy segítsen az egyik személyautó utasainak, járművük ugyanis a rendkívül csúszós úttesten a szegélynek ütközött. Amint azonban a férfi a szerencsétlenül járt autó felé indult, egy másik jármű halálra gázolta. Ennek két utasa lábtörést szenvedett. Mintegy 300 méterrel arrébb, egy másik tömegkarambolban egy személy súlyosan megsérült, válságos állapotban szállították kórházba.

Nada Macura, a fővárosi mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy 7 orvoscsoport sietett a balesetek helyszínére. Közben a belgrád–zágrábi autópályán, a Zmaj benzintöltő állomás közelében, az orvosok kisegítésére igyekvő egyik mentőautó ismeretlen okokból kigyulladt. Ebben a járműben csak a sofőr utazott, ő szerencsére nem sérült meg.

A rendőrség kilométeres hosszúságú szakaszon végezte a helyszíneléseket szerdán délelőtt. A forgalom Batajnica és Dobanovci között hosszabb ideig szünetelt, emiatt több kilométeres, egybefüggő kocsisorok alakultak ki.