2024. április 19., péntek
KISPIAC

Prózából jelesre vizsgáztak

A magyar kultúra kapcsán először, ám sorrendben már nyolcadik alkalommal szerveztek prózamondó versenyt a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola kispiaci kihelyezett tagozatán.

A Lázár Ervin nevét viselő eseményre óvodások és általános iskolások benevezését fogadták, és rajzpályázat is társult hozzá. A tetszőleges technikával készült rajzokat a prózamondást megelőzően már várták a művelődési egyesület címére, a prózamondásra pedig pénteken került sor. Mintegy huszonöt tanuló szavalata töltötte ki a fél napot. A kispiaciak jó szokásukhoz híven idén sem rangsorolták a diákokat, hanem a mindannyiukat dicséretben részesítették, a legkiemelkedőbbek pedig külön dicséretet kaptak.

Sárkány Dóra, a kispiaci tagozat igazgatója és mint fő szervező elmondta:

– A versenyre korábban mindig júniusban került sor, amikor a legtöbb a munka, amikor a legelfoglaltabbak a pedagógusok és a diákok egyaránt, ezért most előrébb hoztuk, egészen közel a magyar kultúra napjához, és úgy gondoltuk, a téli szünet is alkalmat ad a komolyabb felkészülésre. A zsűriben két drámapedagógiával is behatóan foglalkozó pedagógus és egy magyartanár van, akik építő, segítő jelleggel fogalmazzák meg kritikáikat, és segítik a diákokat a fejlődésben.

A legjobbakat Kispiacon könyvjutalomban részesítették, ösztönözve őket így a további olvasásra és tanulásra.