2024. március 28., csütörtök

Három új játszótér épül Szenttamáson

A Novak Đoković Alapítványnak köszönhetően az idén három szenttamási óvoda kap korszerű játszóteret. Az erről szóló szerződést kedden írta alá az alapítvány képviselője, valamint Neško Čestić polgármester és Aleksandra Vrsaljković, a szenttamási gyermekintézmény igazgatója.

Az Öröm Gyermekintézmény épülete (Fotó: Paraczky László)

Az Öröm Gyermekintézmény épülete (Fotó: Paraczky László)

A szerződés aláírását követően felkerestük az Öröm Gyermekintézményt, és az igazgatónőtől megtudtuk: az idén újabb három óvoda kap játszóteret.
‒ A pályázat útján 960 ezer dinárt kaptunk, ennek köszönhetően az idén három óvoda udvarában létesíthetünk új játszóteret, mégpedig a Piroska és a farkas, a Bambi és a Méhecske gyermekintézményben. Tavaly ugyancsak pályázaton nyert eszközökből négy objektum kapott új játszóteret, ezzel pedig elmondhatjuk, hogy községben minden egyes óvodának szép és korszerű játszótere lesz – mondta Aleksandra Vrsaljković. Hozzátette, amint az idő megengedi, azonnal hozzálátnak a munkálatokhoz.
A világ közelmúltig legjobb teniszezője feleségével, Jelenával együtt vezeti a Novak Đoković Alapítványt, amely a gyerekek korai oktatásával foglalkozik, és 2012 óta összesen 3,4 millió dollárt adományozott erre a célra. Az idén 20 projektumot hagytak jóvá, melyeknek együttes értéke meghaladja a 700 ezer eurót. A projektumokkal az oktatási intézmények és az óvodák felújítását, továbbá oktatási felszerelés vásárlását irányoztak elő.
Az alapítvány elnöke, Jelena Đoković a Novak Sportközpontban adott sajtótájékoztatón elmondta, az idei pályázatra 1400 projektum érkezett, ebből 20 kap támogatást.
‒ Mindez a szomorú valóságot tükrözi, vagyis azt, hogy Szerbiában a gyerekek nagyon rossz körülmények között nevelkednek és tanulnak – mutatott rá az alapítvány elnöke.