2024. április 24., szerda

Lövöldözés egy újvidéki iskola előtt

A Dušan Vasiljev utcában lévő Đura Daničić Általános Iskola közvetlen közelében kedden kora délután sorozatlövést adtak le egy 37 éves férfira, aki súlyosan megsebesült, kórházban van, állapota stabil. A 021-es rádió arról számolt be, hogy a fehér Range Rover, városi terepjáróban ülő férfit a karján találta el két lövedék.

A kora délutáni órákban fegyveres leszámolásra került sor az újvidéki Đura Daničić Általános Iskola mellett. A lövöldözésben egy személy megsebesült, a gyerekek közül senki nem esett áldozatául a leszámolásnak. A B92 értesülései szerint a sebesült Niko Uskoković, aki már korábban is összetűzésbe került az igazságüggyel, elsősorban kábítószer-kereskedelemmel hozták összefüggésbe. A rendőrség még a délutáni órákban is lezárva tartotta a környéket, a gyerekeket nem engedték ki az iskola épületéből.

A feltételezett elkövetők nem hivatalos információk szerint az iskola közelében várakozhattak, és vélhetően hirtelen nyitottak tüzet az áldozat fehér terepjárójára. A szemtanúk szerint egy fekete autóból lőttek az áldozat gépkocsijára, amely egy udvari parkolóból hajtott ki. A férfi, amikor rálőttek, nekihajtott a szemközti falnak.

Szintén a szemtanúk mondták el, hogy a gyerekek éppen akkor szaladtak ki az egyik szünetre, amikor a lövések eldördültek.