2024. április 25., csütörtök

Vučić: Az EPS hibája botrányos

Aleksandar Vučić szerb kormányfő tegnap kijelentette, a Szerb Villanygazdaság (EPS) gazdálkodásában súlyos szabálytalanságokra derült fény, ezért felülvizsgálják a vállalat működését.

A kormányfő megbeszélésre hívta Milorad Grćićet, az EPS igazgatóját, mert több mint száz olyan levelet kapott, amelyekben a polgárok arra panaszkodnak, hogy a szokásosnál jóval nagyobb összeget kell fizetniük az áramért. Vučić elmondta, reális, hogy a számlák 15–20 százalékkal növekedjenek, de az 50–100 százalékos növekedés már nem elfogadható.

– Az EPS működésében szabálytalanságok történtek, ezért vizsgálatot indítunk az üggyel kapcsolatban. Figyelmeztettem Milorad Grćićet a történtekre, ő pedig biztosított, hogy megfelelő lépéseket foganatosítanak, értesítik a közvéleményt az áramszolgáltató tervezett lépéseiről – mondta Vučić.

A kormányfő hangsúlyozta, helyrehozzák a mulasztást, így azok a polgárok, akik többet fizettek, mint amennyit valójában elfogyasztottak, a februári vagy a márciusi számljukon kézhez kapják a kiigazítást – jelenti a B92. A botrány vélhető oka, hogy több helyen rosszul olvasták le a villanyórákat.

– Senki sem gondolhatja ki a meleg szobában ülve, hogy mások mennyi áramot fogyasztottak. Ez a botrány többé nem ismétlődhet meg, ezt a történetet befejeztük – magyarázta Vučić.