2024. április 19., péntek

Házkutatás a buszbalesetben érintett cégnél

A baleset helyszíne (Fotó: MTI)

A baleset helyszíne (Fotó: MTI)

Halálos tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés – emiatt a vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a veronai busztragédia ügyében, dokumentumokat foglalnak le, házkutatást tartanak a busztársaság telephelyén is.

Műszaki hiba is okozhatta a veronai tömegszerencsétlenséget, amiben 16-an meghaltak, 26-an megsérültek – jelentette be vasárnap a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az NNI ezért vizsgálatot indított halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával. A rendőrség tanúkat hallgat ki, házkutatásokat tart, és iratokat foglal le a turistabuszt biztosító cég, a Pizolit Kft. telephelyén.

A társaságtól elsősorban a busz műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos papírokat viszik el, de vizsgálják a két magyar buszsofőr egészségügyi és járművezetői alkalmasságát is.

AZ NNI vizsgálata független az ügyben elsőként nyomozást indító veronai államügyészség eljárásától, de információikat megosztják az olasz hatóságokkal.