2024. április 25., csütörtök

Még 24 eltűntet keresnek

Keresik a túlélőket (Fotó: MTI)

Keresik a túlélőket (Fotó: MTI)

Még 24 embert keresnek a mentők a szerdai  lavinaomlás sújtotta olaszországi szálloda romjai között - közölték vasárnap a hatóságok.

Egy szombati mérleg 23 eltűntről szólt, de egy kimentett túlélő elmondta, hogy egy szenegáli alkalmazott is az épületben volt, akiről eddig nem tudtak. A tűzoltóság öt ember halálát tudta megerősíteni, és vasárnapi adatok szerint 11 embert, köztük négy gyereket találtak meg élve, és hoztak a felszínre. A mentési munkálatok még mindig folynak a szálloda épületében és a közelében.

Ugyanaz a helyzet, mint az elmúlt napokban, megállás nélkül dolgozunk rendkívül nehéz időjárási feltételek közepette... de mindaddig folytatjuk a sürgős munkát, amíg lehetséges - mondta egy mentős. A hatóságok nem zárják ki, hogy még mindig lehetnek túlélők a romok között.

Az Abruzzókban, a Gran Sasso hegységben épült hotelt szerdán temette maga alá egy lavina, amelyet földrengés okozott. A száz kilométeres sebességgel lezúdult jeges hó tömegét 120 ezer tonnára becsülik - közölte a Sky 24 televíziós csatornával a tűzoltóság egyik alezredese.