2024. április 24., szerda
ÚJVIDÉK

Előzetesben marad a kettős gyilkosság gyanúsítottja

Attól tartanak, megszökik, ha szabadon engedik

Szökés veszélye miatt meghosszabbították a Sima Strahota ragadványnéven ismert Stevan Josić (34) előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy agyonvert két fiatalt Újvidéken a Maxim Gorkij utcában a Moja kafanica vendéglátóhely előtt. Dario Roklicer (29) és Dragan Jovanović Gidra (26) estek a tettes áldozatául. Az újvidéki Felső Bíróság szabadon engedte Miroslav Knežić-Kimit, akit azzal gyanúsítanak, hogy rejtegette Josićot, továbbá Vladimir Kezmić rendőrt is, aki a lokál biztosításában dolgozott és akit azzal gyanúsítanak, hogy nem jelentette a bűntettet és részt vett a verekedésben.

Távozhatott a börtönből Petar Radović, Mile Nikolić, Andrea Čizmić és Borislav Čolović is, szintén az eset be nem jelentése miatt vették őket őrizetbe.

A bíróság a döntés indoklásában hangsúlyozta, hogy a szabadon bocsátott személyek sorsáról azután hoztak csak döntést, hogy minden az esettel kapcsolatos bizonyítási eljárást elvégeztek, s nem találták indokoltnak további fogva tartásukat.

A kettős gyilkosság, mint ismeretes, tavaly december 21-én hajnal 4 óra után történt. Az egyik áldozat, a Gidra becenevéről ismert Jovanović a Firma szurkolócsoport korábbi vezetőjének számított és korábban, szeptemberben túlélt egy támadást, amelyet ellene elkövettek. A híradások szerint fiatalok két csoportja került szóváltásba, majd a vendéglő előtt szabadultak el igazán az indulatok, melyek végül a két fiú megöléséhez vezettek. A holttesteket is az említett vendéglő előtt találták meg. Vasrudakkal és feszítővasakkal végeztek velük.