2024. április 18., csütörtök

Páncélingben a vádlott

Erős biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg tegnap a nagybecskereki Felső Bíróság büntetőtanácsa előtt Siniša Zlatić (39) tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy tavaly nyáron Bégaszentgyörgyön öt személyt meggyilkolt, 24 embert pedig megsebesített. Feltételezhető, hogy tettét féltékenységből követte el, miután a válófélben levő feleségét meglátta egy szórakozóhelyen, méghozzá új barátjának társaságában.

A bíróság épületébe a vádlottat páncélingben vezették be. A tárgyaláson jelen voltak az áldozatok hozzátartozói, míg a vádlott családjából senki sem volt a tárgyaláson. A kihallgatása elején Siniša Zlatić kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. Mint mondta, a legtöbbjük barátja, ismerőse volt, akikkel jó viszonyt ápolt.

Az esettel kapcsolatos vallomásában hangsúlyozta, hogy nagyon megviselte a feleségétől való különválás, és mint mondta, nem tudta elviselni azt, hogy közös gyereküket külföldre akarta vinni. Azzal érvelt, hogy valójában nem volt szándéka gyilkolni, a fegyverrel csak meg akarta ijeszteni a kávézóban a volt feleségét és annak új barátját. Elmondása szerint akkor kezdett el lövöldözni, mikor az új udvarló megfogta a fegyver csövét. Cáfolta az őt letartóztató három rendőr állítását, hogy a tömeggyilkosság után csúnya szavakkal illette volna volt feleségét.