2024. április 23., kedd

Új gyár épül Zomborban

Az olasz Progetti cipőgyár csaknem egyhektáros földterületet vásárolt az ipari övezetben. Erről hétfőn kötött szerződést Romano Rossi, a cég tulajdonosa és igazgatója Dušanka Golubović polgármester asszonnyal. A parcellát az olaszok tavaly december 27-én árverésen vették meg, és még az adásvételi szerződés megkötése előtt kifizették érte a több mint másfél millió dináros vételárat.


A polgármester asszony hangsúlyozta, hogy az infrastrukturális beruházás a termelés bővítését szolgálja, amivel új munkahelyek nyílnak majd a városban.
A Progettinek ugyanis már van egy cipőfelsőrészeket készítő üzeme Zomborban, amit a tervek szerint a közeljövőben átköltöztetnek az ipari zónába.
– Az év végéig elkészülő üzem Szerbia legmodernebb cipőgyára lesz, és Európában is a legkorszerűbbek közé tartozik. Megnyitásával jelentősen növeljük majd az alkalmazottak létszámát – nyilatkozta a szerződés aláírásakor Romano Rossi, aki 2001-ben testvérével, Enricóval együtt alapította a Progettit. A cég jelenleg mintegy ezer dolgozót foglalkoztat Szerbiában, és húsznál több kisvállalattal működik együtt, amelyekben még másfél ezer alkalmazottnak biztosít munkát.