2024. április 25., csütörtök

A rendőrigazgató fogadta Barbara szüleit

A nyomozás kiterjesztéséről a szabadkai ügyészség dönt

Hétfőn délután Belgrádban Vladimir Rebić, a szerbiai rendőrség igazgatója fogadta a másfél hónapja eltűnt 15 éves zentai Vitéz Barbara szüleit, Vitéz Endrét és Melindát.

A találkozót követően a lány apja elmondta, hogy az igazgató olyan ember benyomását keltette, aki megértő velük szemben, pozitívan áll hozzá a problémához, és nem vetette el eleve a kérésüket, hogy folytassák és terjesszék ki az ötven napja eltűnt Barbara keresését. Az elveszett lány szülei meg vannak győződve, hogy lányukat mégsem a Tiszában kell keresni, mint ahogyan a lány két 17 éves barátja egybehangzóan állítja. A szülők szerint, ha lányuk vízbe fulladt volna, az intenzív keresés már eredménnyel járt volna, és ennyi idő alatt megkerült volna a holtteste.

A gyermeküket kereső szülők szeretnék már végre megtudni, hogy mi is történt valójában, hogyan tűnhetett el Barbara nyomtalanul. A napok múlásával a szülők hite, hogy lányuk mégsem a Tiszában végezte, egyre csak erősödik, és most már meg vannak győződve róla, hogy még akár elő is kerülhet, ha netán erőszakkal ismeretlen helyre vitték. Szerintük intenzívebb és szélesebb körű nyomozással, ami magában foglalja a lány eltűnésének minden lehetséges forgatókönyvét, előbb-utóbb eredményt lehetne elérni.

A szülők szerint a rendőrség igazgatója megértette, hogy miért elégedetlenek a jelenlegi helyzettel, amelyben számos kérdésre továbbra sincs elfogadható válasz, ami tovább növeli a kétségbeesésüket, ennek ellenére nem veszítették el a reményt, hogy megtalálják a lányukat. Kifogásolták, hogy a nyomozást mind a mai napig nem terjesztették ki, és a keresésben eddig kizárólag a Tiszára koncentráltak.

Barbara szüleit Belgrádban tájékoztatták, hogy minden kérdésükre igyekeznek választ adni, és bővebb információt a szabadkai felsőbb ügyészségtől fognak kapni az elkövetkező napokban. Az ügyészség fog határozni arról is, hogy milyen irányba folytassák a Barbara utáni keresést, és indítanak-e új nyomozást a fiatal diáklány eltűnése körülményeinek a tisztázására.