2024. április 23., kedd

Minden kezdet nehéz, de megéri

Motorozás és elektronikus zene – A topolyai Mix Event Ifjúsági Klub tevékenységéről

A Mix Event Ifjúsági Klubot 2015-ben alapította néhány topolyai fiatal, akiknek célja a város ifjúságának életét felpezsdíteni, érdekesebbé tenni a mindennapokat és hangosabbá a hétvégéket. Legfőbb tevékenységük a sport- és rendezvényszervezés, valamint a szórakoztatóipar.

– 2015-ben kitaláltuk, hogy szeretnénk szervezni egy motoros kupát, ami a Szerb Országos Bajnokságtól teljesen különálló. Három helyszínen szerveztük meg a rendezvényt: Topolyán, Bácsfeketehegyen és Temerinben, ugyanis ezt a három pályát mi tartjuk karban – nyilatkozta Horváth Szabolcs, aki Vegyelek Csabával együtt felelős a motokrosszért. Így kezdődött minden. 2016-ban a pozitív visszajelzések hatására augusztusban megszervezték az Országos Szerb Motocross Bajnokság topolyai fordulóját az egykori Május 1. téglagyár helyszínén. A versenyre összesen 60 motorversenyző érkezett, a szerbiai motorosszövetség szerint az év egyik legjobb országos bajnoksága volt. Októberben megszervezték az Őszi Motocross Amatőr Kupát Topolyán, ahol a kezdőké volt a főszerep. November végéig még három másik helyszínen került megrendezésre. Az amatőr kategória mellett volt profi és haladó kategória is, ahol a 30 éven feletti versenyzők is részt vehettek. A csapat aktív tagja Füstös Zsolt, aki országos szinten tervez dekorációkat krosszmotorokhoz, segít a kondicionáló edzésekben, a szervezésben és fotóz az eseményeken.

−2016. július 2-án megszerveztük Topolya első Elektronikus Zenei Fesztiválját, Together Music Festival néven. Nagy hangsúlyt fektettünk a látvány- és hangelemekre, valamint olyan fellépőkre, akik Vajdaságban még nem jártak. Vendégül láttunk egy budapesti és egy belgrádi zenei producert, akiknek több százezres hallgatóságuk van. A rendezvény a Mezőgazdasági Iskola kinti sportpályáján került megrendezésre. Közel 1100 személy látogatott el rá, ami a vajdasági szórakoztatóiparban jelentős számnak számít. Olyan vállalatok álltak mellénk a fesztivál megszervezésében, mint a Sat Trakt d.o.o, Usluga AD, Compart d.o.o, Krivaja d.o.o és az AS FM rádió – jelentette ki Molnár Márk, aki a szórakoztatóiparért felel az ifjúsági klubban Becskei Dániellel, Holló Dániellel, Horváth Attilával és Zsemberi Péterrel együtt. Novemberben a csapat megnyitotta az első hétről-hétre működő diszkóját, amit Insomnia néven kereszteltek meg, és számos helyi fiatal törzshelyévé, valamint munkahelyévé vált. A nyitó bulira 600 ember látogatott el. A megnyitó óta sikeresen működik a szórakozóhely, minden héten más-más programmal és sztárvendéggel várják a szórakozni vágyó fiatalokat egész Vajdaságból. A csapat összes tagja megtalálja helyét valamilyen tevékenységben, és mindenben segítik egymást az előrehaladás érdekében.

– A 2017-es évre a terveink között szerepel, hogy meg szeretnénk szervezni az első Endurocross versenyt Topolyán, ahol három kategóriában tudnak majd indulni a motorosok és a motokrossz pályán, majd az erdőn keresztül fog lezajlani. Ősszel megszervezzük a Szerb Nyílt Motocross Országos Bajnokságot, amire igen nagy kritériumokat állítottak fel anyagilag és szervezés terén is. Egy saját motokrossz-csapat alapítása is tervben van, amivel indulnánk a Szerb Országos Bajnokságon, az Őszi Kupán és a topolyai Endurocross versenyen is. Az idei évben megrendezzük második alkalommal Topolya Elektronikus Fesztiválját, a Together Music Festivalt, valamint a diszkót szeretnénk egész évben sikeresen működtetni, a nehézségek ellenére is – mondta el végezetül Horváth Szabolcs.