2024. április 18., csütörtök

Sodari sakupljaju odeću

U Senti ,,Zen Soda“ proizvođači sode i ove zime organizuju skupljanje odeće. Gužvanj Silvester, rukovodilac preduzeća, za naš list je rekao da je na molbu prijatelja i ove godine organizovao akciju skupljanja odeće. I prošle godine je ovo organizovano, zajedno sa kafićem ,, Zen“.
-Zbog vrste delatnosti kojom se bavimo, u kontaktu smo sa puno ljudi, pa su nas zamolili da pomognemo, što smo i učinili-rekao nam je Silvester. Uspeli smo da napunimo dva auta za prevoz sode zimskom odećom, koju smo predali Crvenom krstu u Senti. Ove godine se skuplja odeća za subotičku „Fresh Response“ civilnu organizaciju, koja skuplja odeću za migrante koji su ostali u našoj zemlji. Isključivo je potrebna muška garderoba.
-Mislim da treba da pomognemo onima koji napolju u šatoru moraju da provedu ove zimske dane-istakao nam je sagovornik. Rekao je da zbog ovoga mušku garderobu skupljaju u civilnoj organizaciji, dok žensku prosleđuju Crvenom krstu. Preduzeće skuplja svu toplu garderobu: kapute, džempere, obuću za one kojima je to neophodno. Zato mole darodavce da pakuju posebno mušku a posebno žensku odeću. Ko želi da daruje dovoljno je da se javi u firmu, a oni će firminim autom doći po robu.
Ovo je četvrta godina od kako postoji sodara i smatra se uspešnim i stabilnim preduzećem. Silvester kaže da od kada postoje, znatno im se proširila delatnost i broj kupaca, kao i da imaju u planu da prošire dostavu na kućne adrese u opštini Čoka kao i na teritoriji Kanjiže. Pored toga, zahvaljujući pomoći ,,Bethlen Gabor Alap“ u Bečeju će jedan mladi preduzetnik početi sa distribucijom ovog osvežavajućeg napitka. Pored sode proizvodi se i prirodni sok od jabuke. Uspešni su bili i na konkursu za prečišćivača vode, koji je takođe bio raspisan od strane ,,Bethlen Gabor Alap“ što će pomoći da se počne sa kućnom dostavom pijaće vode, za čim se takođe pokazala potreba.