2024. április 19., péntek
ÉRDEKES HONLAPOK

Filmes és játékos honlapok

A megfigyelőképességünket és a filmes tudásunkat tehetjük próbára a www.popcorngarage.com internetes cím alatt található honlapon. Az oldal egy garázsba kalauzol el minket, ahol különböző amerikai sikerfilmekre utaló tárgyakat kell megtalálnunk, majd pedig a megfelelő mezőbe beírnunk a film címét. A helyes megoldásokért jelvényeket kapunk. A feladatot az is nehezíti, hogy eredeti nyelven, vagyis angolul kell a filmcímeket feltüntetni, ugyanakkor mindössze öt életünk van. Ha elveszítjük ezeket, a játék kíméletlenül véget ért számunkra.

***

A Google technológiáját felhasználva egy magyar ügynökség kreatív, interaktív webes detektívjátékot készített (www.intren.hu/krimi), amelyben az előttünk álló nyomokból a gyilkos nevére kell fényt derítenünk. A játékban Jack Gloom detektív szerepében göngyölíthetjük fel Skippy, a rikkancs halálának okát. A helyszíni szemlék után a játékban szereplő karakterek profiljaival az utolsó nyomok is megtalálhatók a detektívtörténet megoldásához. A gyilkos nevének beírása után megtekinthető a történet rövidfilmje is.

***

Igazán érdekes kezdeményezésnek tekinthető a http://radio.garden/live internetes címen található gyűjtőoldal. Az oldal megnyitásakor egy Földgömb tárul elénk, amelyen zöld pontokkal rádióállomások vannak feltüntetve világszerte, amelyekre rákattintva mi is belehallgathatunk a műsoraikba. A webes alkalmazás segítségével ezenkívül történelmi jelentőségű rádióműsorokba is belefülelhetünk.

***

Egy igencsak megrázó, egy leukémiás fiú kezelését bemutató interaktív filmet tekinthetünk meg a www.throughthedark.withgoogle.com internetes címen. A Google Play Music közreműködésével készült oldalon lényegében Dan Smith, amerikai énekes meséli el beteg fiának a küzdelmét a halálos betegséggel.

***

A közeljövőben mutatják be a Waterloo című játékfilmet. Az alkotás hivatalos honlapján (http://waterloo-lefilm.com/experience) amellett, hogy megnézhetjük az alkotás előzetesét, s betekinthetünk a forgatás kulisszái mögé, számos, az 1815-ben lezajlott legendás csatával kapcsolatos információt is megtudhatunk.

***

Ha az előttünk álló újévi ünnepek alatt elegünk lesz a televízió kínálta programokból, s meg szeretnénk nézni egy régebbi filmklasszikust, mindenképpen látogassunk el a www.retrovision.tv honlapra, ahol több száz régi hollywoodi kasszasiker közül választhatunk, s tekinthetjük meg online, teljesen legálisan. A filmek megnézése mellett különböző filmes kvízeken is részt vehetünk.