2024. április 25., csütörtök

Protestni skup za Barbaru

Roditelji su skeptični prema rezultatima

Uprkos hladnom vremenu, stotinak građana se okupilo ispred gradskog trga u Senti, da izraze saosećanje i solidarnost porodici Vitez Endrea, čija je kćerka Barbara nestala 25. novembra.

Prema policijskom izveštaju, petnaestogodišnja učenica je upala u Tisu, te je očajni otac preko društvene mreže za sredu popodne pozvao na protestni skup na trg ispred Gradske kuće sve one koji se brinu za sudbinu mlade devojke. Ovim je Barbarin otac želeo da skrene pažnju javnosti i vlasti na tragediju njegove kćerke, čiju zvaničnu verziju roditelji ne žele da prihvate jer mnoga pitanja nisu racionalno argumentovana.

Prvo: kako je moguće to da ni posle pedeset dana nije pronađeno Barbarino telo u Tisi? U međuvremenu, Tim za spasavanje je nekoliko puta silazio na Tisu, nizvodno od mosta, ronioci su detaljno istražili deo oko stubova mosta gde je navodno devojčica slučajno pala dok je bila u pratnji dva mladića od 17 godina. Roditelji i dalje ne žele da prihvate to da je tek tako skliznula u Tisu i nestala. Vitez Endre i njegova supruga Melita su na jučerašnjem skupu rekli:

- Želeli bismo da nas policija shvati ozbiljno, da ispitaju sve sumnjive tragove, čak i ako deluju beznačajno, kao što je anonimno pismo za koje tvrde da ga je napisao bolestan čovek i da nema veze sa realnošću. Potražite svuda našu kćerku, spasilačka ekipa je celu Tisu pregledala i po njihovom mišljenju nakon 8-10 dana voda bi izbacila Barbarino telo. Prema mišljenju policije, mi nismo normalni što smatramo da se Barbara nije udavila u Tisi. Istraživanje je sprovedeno, a slučaj naše kćerke je navodno predat tužilaštvu u Subotici.

Roditelji nestale devojčice se nadaju da će pod pod pritiskom javnosti uspeti u tome da ih primi Nebojša Stefanović, Ministar unutrašnjih poslova. Od ovog susreta očekuju da im konačno saopšte istinu o nestanku njihove kćerke i produže istragu o ovom slučaju.