2024. március 29., péntek

Otthoni kezelésen a vonatbaleset sérültjei

Miután elsősegélyben részesítették őket, hazaengedték a szerda este Újvidéken történt vasúti baleset sérültjeit. A balesetben összesen 25 személy sérült meg, az est folyamán 22 személy ellátásáról gondoskodtak, közülük négyen szenvedtek súlyosabb sérüléseket. A szerencsétlenség után még három személy folyamodott orvosi ellátásért.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

– A megközelíthetetlen terep miatt a sérülteket előbb vonattal az újvidéki főpályaudvarra, majd innen a Sürgősségi Központba szállították – mondta Bogdan Živanović, az újvidéki sürgősségi osztály igazgatója.

A balesetben öt kiskorú gyermek is megsérült, akiket a gyermekkórházba szállítottak. A gyerekek könnyebb testi sérüléseket szenvedtek, és a megfelelő ellátás után őket is hazaengedték, nyilatkozta Dušan Vuković, az intézmény szóvivője.

Miután elsősegélyben részesítették őket, hazaengedték a szerda este történt vasúti baleset sérültjeit – összesen 25 személyt. A vonatok pár perccel fél nyolc után ütköztek össze, a Sajlovo városrész és Kiszács falu közötti pályaszakaszon, a személyvonat beleszaladt az előtte lévő tehervonat utolsó vagonjába. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint az Újvidékről Zomborba tartó személyvonat óránként 15 kilométeres sebességgel haladt. Az ütközés pillanatában mintegy száz utas tartózkodott a személyvonaton. A történtek miatt az Újvidék–Szabadka vonalon a vasúti forgalom több órán át szünetelt, a Budapest irányába közlekedő nemzetközi vonatok is megállásra kényszerültek. A baleset körülményeit a rendőrség, az Infrastruktura, a Srbijavoz és a Srbijakargo vállalat képviselői, valamint a belgrádi és a tartományi intézmények szakemberei is vizsgálják. – Először a mozdonyvezetőt kell kihallgatni a történtekről, majd le kell olvasni a sebességmérő (tachográf) adatait, és megállapítani a keletkezett károkat a vonatszerelvényeken. Ezután készítik el a jelentést, és ezek után tudjuk majd meg a balesetet okát – mondta Jugoslav Jović, a Srbijavoz megbízott vezérigazgatója.

A mozdonyvezető nem sérült meg, de sokkos állapota miatt még a reggeli órákban sem tudták kihallgatni.