2024. április 20., szombat

Megújulnak a buszmegállók

A moholi helyi közösség idei terveiről és beruházásairól

A 2017-es évben 11,5 millió dinár bevételre számít a moholi helyi közösség a helyi járulékból. Éberhard Csomor Veronika helyi közösségi titkár elmondta, hogy ebből 4,2 millió dinárt fordítanak az idén beruházásokra, köztük útjavításra és a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére. A fennmaradó összeget a helyi közösség működtetésére, továbbá különféle javításokra és karbantartásra költik.

– Az utakra és csatornaépítésre 4,2 millió dinárt tervezünk, amit ettől az évtől az önkormányzattal közösen fogunk megvalósítani. Ez úgy fog történni, hogy társítjuk a pénzt, és az önkormányzat közbeszerzés alapján elvégzi a munkálatokat. A helyi közösség tanácsa tavaly októberben több utca újraaszfaltozását javasolta, amit véleményeztetésre elküldtünk a községi kommunális osztálynak, amely a következő utcák újraaszfaltozását ajánlotta: A Proletár utcát a JNH-tól az Urbán János utcáig 650 méter hosszúságban. Az Ady Endre utcát a Tito marsalltól a Proletár utcáig, ami 400 méter. A Makszim Gorkij utcát a Vuk Karadžićtól a Svetozar Miletić utcáig, ami 350 méter. A Vuk Karadžić utcát a J. J. Zmajtól a Kossuth Lajos utcáig, ami 650 méter. Ez valamivel több, mint 2 kilométer útszakaszt jelent, aminek a javítása attól is függ, hogy lesz-e rá elég pénzünk. Reméljük, hogy ezt az idén sikerül megvalósítani – nyilatkozta a titkár. Hozzátette, hogy a moholi helyi közösségben áprilisban tanácsválasztást tartanak, a jelenlegi tanács kidolgozta ugyan az idei paramétereket, de az újonnan megválasztott tanácson áll, hogy ebből mit fog megvalósítani.

A titkár elmondta, hogy az idén Moholon megújul a két központi és a libodai buszmegálló. A beruházás a községi önkormányzat és a helyi közösség társfinanszírozásában zajlik, és már folyamatban van. Éberhard Csomor Veronika megjegyezte, hogy már várják a munkálatok megkezdését, amelynek során lebontják az elavult és tönkrement régi buszmegállókat. Ezek helyére plexiüvegből szélvédett és padokkal felszerelt várakozókat építenek, amelyek szebbek és jobbak lesznek.