2024. április 19., péntek
25. KÉZILABDA-VB - FRANCIAORSZÁG

A horvátok ellen pontot érhet a pénteki játék

Az első negyedórában, majd a második félidőben nyújtott jó játék kevés volt a magyar válogatottnak a pontszerzésre az olimpiai bronzérmes Németország ellen a franciaországi világbajnokságon. Sabaté kiválasztottjai nem vallottak szégyent, egy jó mérkőzést játszottak az Európa-bajnokkal, amely végül 27:23-ra nyert.

A 8. percben a németek kétgólos előnyre tettek szert (4:2), s ezt a különbséget Heinevetter védéseinek köszönhetően tartani tudták. A magyar csapat derekasan hajtott, de 8:7 után a németek sorozatban négyszer is eredményesek voltak, s mivel ezekre a gólokra nem érkezett magyar válasz, így a 23. percben az olimpiai bronzérmes 12:7-re vezetett. A németek támadásban remekeltek, szinte mindig megtalálták a rést a magyar védelemben, s Xavi Sabaté kiválasztottjai a ziccerekben csak szabálytalanul tudták őket megállítani. Ha a németek jó játéka nem lett volna elég ok a fejfájásra, akkor ehhez még hozzájött az is, hogy Nagy László sántikálva jött le a pályáról, majd leült a kispadra, mivel megrántotta a bokáját. Az első játékrész végére szétesett a magyar csapat védekezése, a németek több gyors gólt is szereztek, de szerencsére a félidő két magyar góllal ért véget, így az olimpiai bronzérmes ötgólos előnnyel mehetett a szünetre (16:11).

A magyar sorozat a második félidő elején is folytatódott, és sorozatban újabb négy góllal (összesen hattal) a németek előnye egy találatra csökkent (16:15). A magyar felzárkózás a Fazekas Nándor helyére beálló Mikler Rolandnak és Dzsamali góljainak, gólpasszainak, valamint a feljavult magyar védekezésnek volt köszönhető. A 38. perctől kezdve állandósult a németek egy-két gólos vezetése, s az utolsó hét perc 22:21-es német vezetéssel kezdődött. Az édesapja pár nappal ezelőtti halála után pályára lépő Uwe Gensheimer 11. góljával, majd Hafner találatával 24:21 lett Németországnak, s ezen a ponton el is dőlt a két pont sorsa.

A magyar válogatottra szombaton újabb nehéz meccs vár, ugyanis a horvátok elleni, 20.45-kor kezdődő találkozón fontos lenne ponto(ka)t szereznie a válogatottnak, ha a csoport második helyén szeretne végezni.

A C csoport nyitómérkőzésén Chile meglepetésre négy góllal nyert Fehéroroszország ellen: a német felmenőkkel rendelkező Erwin és Emil Feutchmann Perez, akik Európában játszanak, összesen tíz gólt lőttek. A D csoportban az előző világbajnokság házigazdája és egyben ezüstérmese is, Katar két góllal veszített Egyiptom ellen.

Pénteki eredmények, C csoport: Fehéroroszország–Chile 28:32, Magyarország–Németország 23:27 (11:16). D csoport: Katar–Egyiptom 20:22, Svédország–Bahrein 33:16.