2024. április 25., csütörtök

Fejlesztések Zentán

Csütörtökön Zentára látogatott Ivan Đoković, a tartományi kormány alelnöke, gazdasági és turisztikai titkár, s a helyi önkormányzat folyamatban lévő, az idei évre tervezett beruházásairól tárgyalt a község vezetőivel.
A látogatást követő sajtótájékoztatón Đoković hangsúlyozta, hogy a tartományi gazdasági titkárság minél jobban meg szeretné ismerni az észak-bácskai község gazdasági lehetőségeit, s a velük kapcsolatos projektumok számára különböző pályázatokon keresztül anyagi eszközöket is biztosítani próbálnak.
A beruházások közül a gazdasági és turisztikai titkár többek között a zentai inkubátorház támogatását, a Tornyosi úti kerékpárút és a köztéri kamerák kiépítésének folytatását emelte ki, s a községnek támogatást igyekeznek nyújtani egy olyan üzleti partner megtalálásában is, aki a legjobb feltételek és árak mellett megoldaná a városi távfűtés körül kialakult gondokat is.
A gazdasági titkár megemlítette, hogy a Sunoko kezében lévő zentai cukorgyár kapcsán tárgyalásokat folytattak a szerbiai gázszolgáltató vezetőivel is, s úgy vélik, hogy sikerül majd biztosítani a fűtés folyamatosságát, s eldől az egykor sikeresen üzletelő cukorrépa-feldolgozó üzem sorsa is.