2024. április 25., csütörtök

Tiltakozó megmozdulás Barbaráért

A szülők kételkednek a vizsgálat eredményében

A csikorgó hideg ellenére mintegy száz zentai polgár gyűlt össze a városháza előtti Fő téren, hogy kifejezze együttérzését és szolidaritását a másfél hónapja eltűnt Vitéz Barbara édesapja, Vitéz Endre és családja irányában.

A rendőrségi vizsgálat szerint november 25-én a Tiszába esett 15 éves diáklány elkeseredett édesapja a közösségi hálózaton keresztül szerda délutánra a városháza előtti térre tiltakozó összejövetelre hívta mindazokat, akik szívükön viselik a fiatal lány sorsát. Barbara apja ezzel a tiltakozó megmozdulással kívánta felhívni a közvélemény és a hatóság figyelmét lánya tragédiájára, amelynek hivatalos verzióját a szülők a mai napig sem tudják elfogadni, számos kérdésre ugyanis nem kaptak észérvekkel alátámasztható választ.
Először is, hogyan lehetséges, hogy a majdnem ötven napja eltűnt Barbara holtteste még mindig nem került elő a Tiszából? Időközben jó néhány alkalommal kutatta a Tisza Mentőcsapat a hídtól lefelé eső folyószakaszt, és a csendőrség búvárai is lemerültek a hídláb környékén, ahol állítólag véletlenül vízbe esett a lány, akinek két 17 éves fiatalember volt a társaságában. A szülők továbbra sem tudják elfogadni, hogy Barbara csak úgy megcsúszott és a Tiszába veszett. Vitéz Endre és felesége, Melinda a tiltakozó megmozduláson elmondta:
– Szeretnénk elérni, hogy a rendőrség komolyan vegyen bennünket, hogy minden lehetséges szálat, gyanút és lehetőséget megvizsgálnának, még ha látszólag úgy tűnhet is, hogy annak kisebb a valóságalapja, mint ahogyan a névtelen levélé is, amelyről a rendőrség azt állítja, hogy beteg ember írhatta, és semmi köze a válósághoz. Keresték minden felé a lányunkat, a mentőcsapat is már átvizsgálta a Tiszát mindenfelé, és szerintük is 8–10 nap után a víz feldobta volna Barbara holttestét. A rendőrség szerint nem vagyunk normálisak, hogy azt feltételezzük, hogy Barbara nem a Tiszába fulladt. A vizsgálatot lefolytatták, és lányunk ügyét állítólag átadták a szabadkai ügyészségnek.
A eltűnt lány szülei remélik, hogy a közvélemény nyomására sikerül elérni, hogy fogadja őket Nebojša Stefanović belügyminiszter. Ettől a találkozótól várják, hogy végre közöljék velük a lány eltűnésével kapcsolatos teljes igazságot és tejesszék ki a nyomozást az ügyben.