2024. március 28., csütörtök

Újabb befektetéseket terveznek a Nejlonpiacon

A Tržnica közvállalat tavaly nem emelte szolgáltatásainak árát, ennek ellenére nyereséggel zárta a 2016-os évet. Az idei évre jelentős beruházásokat terveznek.

Az idén folytatják az újvidéki piacok felújítását, a legnagyobb változás, javulás a Nejlonpiacon várható (Ótos András felvétele)

Az idén folytatják az újvidéki piacok felújítását, a legnagyobb változás, javulás a Nejlonpiacon várható (Ótos András felvétele)

A legnagyobb befektetést a Nejlonpiacon tervezik, de a többi újvidéki piacon is lesznek újítások. A városi költségvetésben 30 millió dinárt jelöltek ki a piacok működtetésével és karbantartásával megbízott Tržnica közvállalat befektetéseire, ebből az összegből finanszírozzák majd a Nejlonpiac fenntartásának költségeit, ami 16,3 millió dinárt tesz ki. A többi újvidéki piacra szánt összeg 13,7 millió dinár, a pénzből hűtőszekrényeket, a pultok bérleti díjának elektronikai úton történő megfizettetését elősegítő szoftver beszerzését és különböző gépek vásárlását tervezik.

– Vállalatunknak az a legfontosabb, hogy a polgárok elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal. Másrészt azt is lényegesnek tartom, hogy a közvállalat nem jelent terhet az önkormányzat számára, a nyereséges működésünknek köszönhetően hozzájárulunk a város bevételeihez. Az önkormányzat által meghatározott működési tervvel összhangban dolgozunk, ennek tükrében a lehető legszínvonalasabb szolgáltatásokat nyújtjuk – mondta Pataki Anna, a Tržnica közvállalat médiafelelőse.

Az elmúlt években több rendezvényt (a Múzeumok éjszakája – Urbanluk és a Leskováci rostélyos napjai) tartottak annak érdekében, hogy a polgárok minél jobban megismerjék a Tržnica közvállalatot. A Dnevnik napilap beszámolt arról, hogy ami az elmúlt időszak nagyobb befektetéseit illeti, a programnak azt a részét valósítottuk meg, amely a szolgáltatásaink fejlesztésére vonatkozik, valamint a bérlőinkkel szorosabbra fűztük az együttműködést. Fejlesztések történtek a megfizettetési rendszerben, szigorítottak a tisztasági előírásokon, műszaki felújításokat végeztek az objektumokon.

A Tržnica közvállalat saját pénzforrásaiból 63,15 millió dinárral járul hozzá az újvidéki piacok felújításának költségeihez, valamint 71,1 millió dinárt költ a piacfenntartási költségekre. A közvállalat 68,7 millió dinárt különít el a szolgáltatásnyújtáshoz nélkülözhetetlen fogyóeszközök és felszerelés beszerzésére, ezen szolgáltatások finanszírozására 72,2 milliót, különszolgáltatásokra viszont 23,2 millió dinárt költenek.