2024. április 23., kedd

Šutanovac: Az ellenzék elnökjelöltjének nincs esélye a Demokrata Párt támogatása nélkül

A Demokrata Párt képezi annak a politikai tömörülésnek a gerincét, amely a tavaszra esedékes elnökválasztás győztes jelöltjét adja majd – fogalmazott Dragan Šutanovac, a Demokrata Párt elnöke.

Šutanovac hozzáfűzte még, hogy a Demokrata Párt támogatása nélkül egy ellenzéki jelöltnek sem lesz komoly esélye az elnökválasztáson.

A DP elnöke elmondta, állandóan arra hívja fel az országban változást követelő politikusok figyelmét, hogy az ellenzéknek közös jelöltet kellene állítania. Ez egy olyan személy kell, hogy legyen, akinek kristálytiszta elképzelései vannak a jövőre nézve, és akinek világosan állást kell foglalnia mind a múltat, mind a jövőt illetően – mondta Šutanovac az Alo napilapnak.

Saša Janković köztársasági jogvédőről a DP enöke azt nyilatkozta, hogy kiváló ellenzéki elnökjelölt lehetne, mert megbízatása alatt bebizonyította, hogy kompromisszumok nélkül harcol a jogállamiságért és a polgárok érdekeinek az érvényesítéséért.

Arra a kérdésre, hogy a Demokrata Párt támogatná-e esetleg Vuk Jeremić jelölését, Šutanovac azt válaszolta, hogy Jeremićnek a Demokrata Pártból való korábbi kizárása katasztrofális lépés volt, de azok, akik erről annak idején döntöttek, már nem tagjai a DP legfelsőbb vezetésének.