2024. március 29., péntek

Telt ház ajándékba

Fergeteges hangulatban telt a topolyai Csalóka zenekar huszonöt éves jubileumi koncertje

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte december 30-án a topolyai Csalóka zenekar. Ez alkalomból a Művelődési Ház mozitermében ünnepi koncertet adott, amely 19 órakor kezdődött, de már jóval a rendezvény kezdete előtt nem volt szabad ülőhely. A később érkezők már csak állva követhették a műsort, de akadtak olyanok is, akik a folyosón rekedtek. Az érdeklődés tehát hatalmas volt.

Az est házigazdája, Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője az est folyamán nemcsak felkonferálta a műsorszámokat, hanem be is mutatta a zenekart, így ha akadt a közönség soraiban valaki, aki nem ismerte a zenekar történetét, múltját, most megismerhette.

A zenekar repertoárja meglehetősen széles, így igazán változatos műsort hallgathattak és láthattak az érdeklődők. Az est során több tájegység dallamai is felcsendültek, többek között délvidéki, erdélyi, kalotaszegi és somogyi dalokat hallhattunk. Egy kis kitérőt is tettek a népdalok világából a megzenésített versek világába, és előadták Weöres Sándor: Regélő című versét, majd a Sej, haj, zörög a levél című albumuk címadó dalát.

Huszonöt év alatt sok minden változott, a zenekar tagjai családot alapítottak, gyermekeik születtek. Az est folyamán ezek a gyerekek is színpadra álltak, és közös produkcióban előadták a Két szál pünkösdrózsa című népdalt, amely nagy sikert aratott.

A koncert végén a zenekart köszöntőénekkel és tortával köszöntötték, majd szilveszter közeledtével egy újévváró ének is felcsendült.

A jubileumi koncert után, ugyanolyan fergeteges és fantasztikus hangulatban, az est táncházzal folytatódott a Kodály Zoltán MMK-ban.