2024. március 29., péntek

Harminc rendőr került rendőrkézre

Čačakon 30 közlekedési rendőrt és a helyi rendőrállomás három volt munkatársát tartóztatták le annak gyanújával, hogy kenőpénz fejében futni hagyták a különböző közlekedésbiztonsági vétségeket elkövető sofőröket.

A rendőröket hivatali visszaéléssel és kenőpénz elfogadásával terhelik. A gyanú szerint 1,5 millió dinárral rövidítették meg az állami költségvetést. A letartóztatottak számára 48 órás fogvatartást rendeltek el. 

A nyomozás eddigi eredménye szerint a rendőrök idén február és május között több sofőrtől is kenőpénzt fogadtak el, elsősorban az ibari úton. Az elkövetett szabálysértést nem jegyzőkönyvezték, így ezek ügyében eljárás sem indult.
Nebojša Stefanović belügyminiszter elégedett a fejleményekkel. Szavai szerint mindenki láthatja, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak, senki sem áll azok felett és a jelvény senkit nem véd meg. A Belügyminisztérium munkatársai a jövőben is felülvizsgálják kollégáik munkáját. Stefanović ennek szellemében minden polgárt arra kér, hogy jelentse, ha korrupt rendőri magatartás, vagy visszaélés tanúja volt.